Hükümet Programına Müsiad Ankara’dan Tam Destek

Hükümet Programına Müsiad Ankara’dan Tam Destek

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, “62. Hükümet Programı, gündemin ekonomiye dönmesini bekleyen iş dünyası için sevindirici bir gelişmedir” dedi.
62. Hükümetin kurulması ve hükümet programının açıklanmasının iş dünyasının beklentisi olduğunu belirten MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomiye dair konu başlıklarının sürdürülebilir istikrar açısından umut verici olduğunu ifade etti. Açıklanan programın ekonomi başlıklarını değerlendiren Erdal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarının bugüne kadar sağlanmış olan ekonomik başarının ve ivme kazanmış olan makro ekonomik göstergelerin bundan sonra da istikrarlı bir biçimde sürdürüleceğinin işareti olduğunu belirtti. Gelecek planlarının istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme, istihdam, cari açığın kontrol altında tutulması, fiyat istikrarı ve finansal istikrar gibi konu başlıkları üzerine şekillenmesinin iş dünyasının geleceğe güven ile bakabilmesini sağlayacağını ifade eden Erdal, yatırım ve iş ortamının geliştirilmesine dair uygulanacak yeni teşvik sisteminin oluşturulması ile iç piyasalarda dinamik bir yapı ortaya çıkaracağını düşündüklerini kaydetti.
İç piyasada adil bir ekonomik yapının tesisinin önemli olduğunun altını çizen Erdal, kayıt dışılıkla mücadele edilmesinin denge sağlanması adına elzem ve vazgeçilemez olduğuna vurgu yaptı. Son yıllarda üzerinde çalışmaların arttırıldığı ileri teknoloji ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinin cari açık başta olmak üzere pek çok alanda katkı sağlayacağını belirten Erdal, “Açıklanan programda bu alana dair çalışmaların devam edeceğini görmek de ülke adına umut vericidir” dedi.
Mevcut huzur, güven ve istikrarın bozulmaması için her zaman desteğe hazır olduklarına da dikkat çeken Erdal, devletin işleyişine ve gidişatına etki edecek her türlü illegal oluşuma karşı olduklarını ve hükümet programında bu konuda çalışmaların olmasının milli iradeyi ve demokratik yapıyı güçlü kıldığının altını çizdi.
Hükümet programının diğer konu başlıkları hakkında da görüşlerini bildiren MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, “Çevre, dış politika ve 2023 hedefleri konularında yapılan gelecek planlarına bakıldığında ülke olarak geleceğe katkı sağlanarak ilerleyeceğimizi görmekteyiz” dedi.