İDİL’DE DAYANIŞMA KONSERİ VERİLDİ

İDİL’DE DAYANIŞMA KONSERİ VERİLDİ

Genç İdilliler Derneği tarafından dayanışma konseri düzenlendi. Konserden elde edilen gelirin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki kamplarda kalan Kobanililere gönderileceği belirtildi.
Şırnak’ın İdil ilçesinde, Genç İdilliler Derneği tarafından Kobani halkı ile dayanışmak amacıyla konser düzenlendi. İdil Kültür Merkezinde düzenlenen konsere, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, İdil Belediyesi eş başkanları, DBP ve HDP ilçe örgütü eş başkanları ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş katıldı. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kobani uğrunda yaşamını yitiren ve mücadele edenlere her zaman minnettar kalacaklarını ifade ederek, “Dayanışma çerçevesinde başta gençlerimiz olmak üzere hepimiz barışa giden yolda yürümeliyiz” dedi.
Program, çeşitli yerel müzik gruplarının sahne almasının ardından sona erdi. Öte yandan, konserden elde edilen gelir, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde belediye tarafından kurulan kamplarda kalan Kobanililere gönderileceği belirtildi.