Iğdir’da Süt Satış Mağazası Açıldı

Iğdir’da Süt Satış Mağazası Açıldı

Iğdır’da, süt entegre tesisinin satış mağazası açılışı törenle yapıldı.
Açılışa Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır Belediyesi eş başkanları Murat Yikit ve Şaziye Önder, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, MHP İl Başkanı Cahit Erol, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Genel Meclisi Başkanı Abdulkadir Özsular, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, kurum müdürleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi konuşan Has Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yiğit, firmalarının kurulduğu günden buyana hep yenilikçi projeler geliştirdiğini belirtti. 2009 yılında organize sanayi bölgesinde 15 bin metrekare üzerinde kurulu olan 2 bin 500 metrekare kapalı alanda modern teknikler kullanarak üretim yaptıklarını ifade eden Yiğit, “12 ay boyunca sürekli üretim yapan entegre tesislerinin başında gelmektedir. Günlük 80 ton süt işlemekte olan firmamız, en son 2014 yılında Serhat Kalkınma Ajansı’yla (SERKA) ortaklaşa hazırladığımız proje kapsamında günlük 100 ton süt işleme kapasitesine ulaşmıştır. Firmamız TSE ve İSO kalitesi ile yüzde 100 doğal olarak üretilmekte ve bin 700 çiftimizden doğal süt alınmaktadır. Firmamız bünyesinde 70’e yakın işçi istihdam edilmektedir. Bölge bayilikleriyle işletmekte olduğumuz ürünleri Iğdır’ın bir markası olarak satışa sunmaktayız” dedi.
Iğdır’ın her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam ettiğine vurgu yapan Vali Davut Haner de, “Bugünde özel bir sektör olan Has Mandıra Satış Mağazası’nın açılışını yapmak için buradayız. Iğdır denilince Türkiye’de, ovasıyla hayvancılığıyla ön planda gelmekte. Bu da rekabete açık olduğu iki alanı oluşturmakta. Tarım ve hayvancılık bu kapsamda diğer illere ve ülkelere baktığımızda bir ya da iki firma markasıyla sürükleyip götürmektedir. Iğdır’da da Has Mandıra’nın öncü firma olarak kendini geliştireceğine ben inanıyorum. Yeter ki isabetli kararlar alıp yatırımlar yapmak lazım. Has Mandıra’da bu bağlamda yola çıkan firmalardan birisidir. Bugüne kadar yapmış olduğu projelere ve bundan sonra yapmayı planladığı projelerinde inşallah başarılı olurlar. Hem kendileri kazanır hem Iğdır kazanır hem de ülkemiz kazanır” şeklinde konuştu.
Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit ise, Has Mandıra’nın gün geçtikçe marka haline geldiğine vurgu yaptı. Yikit, “Özelikle bu alanda markalaşma sergileyebilmek gerçekten çok önemlidir. Bu konuda Iğdır’ı bir tarım kenti yapmak gerekiyor. Iğdır’ı beton Iğdır değil de tarımsal alanda, endüstriyel alanda çok ciddi manada desteklememiz gerekiyor. Bu konuda belediye olarak üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız” dedi.
Yapılan konuşmalarının ardından İl Müftüsü Cüneyt Kulaz’un okuduğu duanın ardından satış mağazasının açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi.