İkinci El Eşya Satıcılarının Yüzü Gülüyor

İkinci El Eşya Satıcılarının Yüzü Gülüyor

Tekirdağ’da üniversite kazanan öğrenciler kiraladıkları evlere eşya almak için ikinci el eşyacılarına akın ediyor. Öğrencilerin ikinci el eşyaları tercih etmesi ise ikinci el eşya satıcılarının yüzünü güldürüyor.
Tekirdağ’da ikinci el eşya satıcıları, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala yoğun günler yaşıyor. Tekirdağ’da üniversite kazanan öğrenciler kiraladıkları evlere eşya almak için ikinci el eşya satıcılarını tercih ediyor.
Tekirdağ’da ikinci el eşya satıcılığı yapan Ali Refi, "Eylül ve Ekim ayları ikinci el eşya satıcılarının yüzünün güldüğü zamandır. Okulların açılmasına sayılı günler kala Tekirdağ’a gelen öğrenciler kiraladıkları evlere eşya almak için çoğunlukla bizim gibi ikinci el eşya satıcılarını tercih ediyor. Maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencileri sıfır eşya alamıyorlar. Bunun yerine ikinci el eşya satıcılarını tercih ediyor. Yeni bir ev kurmak isteyen öğrenciler sıfır eşyalarla evi oluşturmak isterlerse çok fazla maliyet çıkıyor. Ancak ikinci el eşyaları tercih ederlerse bir evin tüm eşyalarını yaklaşık bin TL arasında bir maliyete kurabilir" dedi.