İkinci görüşmede de sonuç çıkmadı!

İkinci görüşmede de sonuç çıkmadı!

Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren Coşkunöz’ün ardından Mako fabrikasındaki işçiler de bu sabahtan itibaren iş bıraktı. Bu arada, Tofaş önünde eylem yapan işçiler, 'Gelin bu üç günü unutalım. İş başı yapın’ teklifini kabul etmediklerini bildirdi.
Otomotiv sektörünün kalbi Bursa’da, ek sözleşme istemiyle iş bırakma eylemleri perşembe gecesi Renault’ta başladı. Daha sonra Tofaş ve otomotiv yan sanayide faaliyet gösteren Coşkunöz fabrikalarındaki işçiler de iş bıraktı ve üretim durdu. Eylem bu sabah da yine otomotiv yan sanayide üretim yapan Mako’ya sıçradı.

Hafta sonunu fabrika önünde bekleyerek geçiren Tofaş işçileri yönetimden gelecek açıklama beklerken; eylemdeki işçilerin bildirdiğine göre, Tofaş CEO’su, işçileri temsilen işçilerden İbrahim Gürkan ile görüştü.

Görüşmenin ardından fabrika dışında bekleyen arkadaşlarıyla bir araya gelen Gürkan, "Tofaş CEO’su ile içeride görüştük. CEO bize, ’Gelin bu üç günü unutalım. Herkes yarından itibaren işinin başına geçsin. Ancak maaşların iyileştirilmesi konusunda yapamayacağım şeyin sözünü veremem. Sendika konusundaysa yetki sizin elinizde. Biz ona müdahale edemeyiz’ dedi. Ben de işçi kardeşlerime danışmadan kendisine bir şey söylemedim" diye konuştu.

Gürkan’ın açıklamalarının ardından fabrika önünde toplanan işçiler, şirketin teklifini kabul etmeyerek eyleme devam kararı aldı.

Bu arada, bugün dördüncü gününe giren eylemde fabrika önünde çadır kurarak bekleyen Tofaş işçileri, getirdikleri semaverde çay demleyerek kahvaltı yaptı. Güneşin altında bekleyen işçilere soğuk su ikram edildi. İşçilerin aileleri de çocuklarına ve fabrika işçisi eşlerine destek verdi. Bu arada yoldan geçen sürücülerde korna çalarak işçilere destek verdi.

BASIN MENSUPLARINI DA ALANA ALMIYORLAR

OYAK Renault'ya ait fabrikanın önünde de iş bırakma eylemi sürüyor. İşçiler, OYAK Renault çalışanı olmayan, basın mensupları dahil hiç kimseyi eylem yaptıkları alana almıyor.