"İktidar Partisinin soydaşlarımıza bakışı çok çarpıktır"

"İktidar Partisinin soydaşlarımıza bakışı çok çarpıktır"

Yıldırım ilçesindeki Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nde (Bal-Göç) göçmen vatandaşlarla biraraya gelen Koçdemir, Türkiye dışındaki kardeşlerimizle ve soydaşlarımızla ilgili çok ciddi hazırlık yaptıklarını belirterek, "Eskişehir Valiliği yaptığım dönemde Hak ve Özgürlükler Hareketi'ne karşı belli müdahaleler oldu. Şuan ki iktidar partisinin soydaşlarımıza bakışı çok çarpıktır. O kendine göre başka bir kardeşlik tanımı yapmaktadır ve kendinin çizdiği bir profil var. İşte şunu içmeyen, şöyle yapan diye. Arada da çeşni olsun diye Türk olmayan unsurları görmekten bilhassa hoşlanan bir yaklaşımı vardır. Bulgaristan'daki seçimlerde göçmen kardeşlerimiz bunu ters düz etti. Artık buna bir daha cesaret edemeyecek şekilde gerekli derside verdi. Ama bu süreçte de biz hasar aldık, yapabileceğimizin gerisinde kaldık. Gücümüzü tam olarak Bulgaristan Yasama Faaliyetleri'ne katamadık. İşte MHP iktidarında bu tarz şeyler olmayacaktır. Burada, Bursa'da yaşayan göçmen kardeşlerimiz bizim birinci önceliğimiz. Sizlerin haklarını en iyi şekilde koruyacağız. Biz, sizin için iyi olanı sizden daha iyi bildiğimize inanmıyoruz. Biz, herkes kendisi için iyi olanı en iyi kendisi bilir diyoruz. Biz, size hizmet için yola çıktık. Size birşeyler sağlamayacağız. Haliyle sizlerle birlikte birşeyler yapacağız. Bu birlikteliğe sizlerin katılmasını arzu ettiğimizi söylüyoruz. Yapacağınız birşeyde eksik olan gücünüzü, eksiğinizi tamamlamayı teklif ediyoruz" dedi. 

Farklı perspektiflerin, farklı birikimlerin biraraya geldiğinde, temas ettiğinde insanın çok şey kazanacağını hatırlatan Kadir Koçdemir, durağan, yüzyıllardır nüfusun aynı olduğu yerlerin Türkiye'nin en geri yerleri olduğunu kaydetti. 

"Bursa, göçün güce dönüştüğünün en güzel göstergesidir"

Farklı kültürdeki insanları içinde barındıran Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu dile getiren Koçdemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bu zenginliği çarpan etkisiyle daha yukarı götürmeyi hedefliyoruz, onun gayretindeyiz. Bunları getirme bilgimiz var, bilen insanları çalıştırma yeteniğimiz var, hepsinden önemlisi niyetimiz, birikimimiz var. Bugün Bursa dediğimizde aklımıza gelen kestane şekerinden iskender kebabına, inegöl köftesinden şeftalisine pek çok şey gerek balkanlardan gerek ülke içinden Anadolu'nun muhtelif yerlerinden gelen insanlarımızın katkılarıyla oluşturulmuştur. Bursa, göçün güce dönüştüğünün en güzel göstergesidir. İstihdam, göçmen vatandaşlarımız olmasa şimdikinden çok daha geride olurdu. Mutfağımız daha fakir, kültürümüz renksiz, ekonomimiz daha zayıf olurdu. Biz bunu daha da çoğaltalım diyoruz. Çünkü Cenab-ı Allah'ta öyle diyor, tanışıp bilişesiniz diye" şeklinde konuştu.