İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan’dan Kapanan Beldelere Ziyaret

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan’dan Kapanan Beldelere Ziyaret

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Kangal Kaymakamı Savaş Konak ve beraberindekiler Kangal İlçesinde ziyaretlerde bulundu.
Kısa bir süre önce belde iken köy ve mahalle statüsüne dönüştürülen Havuz, Alacahan ve Çetinkaya’yı gezen Ayhan ve beraberindekiler, nüfus açısından yeterli potansiyele sahip olmayan ve köy statüsüne geçen bölgenin ihtiyaçlarını yerinde görerek, yapılabilecek çalışmalar hakkında yöre halkı ile fikir alışverişinde bulundu.
Bu değişim ve dönüşüm sürecinde İl Özel İdaresi’nin eski belediye hizmetlerini aratmayacak şekilde hizmet vereceğini dile getiren Ayhan, “İdaremiz nasıl diğer köylere hizmet veriyorsa aynı şekilde kapanan beldelere de hizmet götürecektir. Daha fazla gayret göstererek vatandaşlarımızın şehir kültürüne devam etmeleri noktasında muhtarlarımızla, ilçe özel idare müdürlerimizle ve özellikle kaymakamlarımızla birlikte bu yerleşim yerlerine daha iyi hizmet vereceğiz.” şeklinde konuştu.
Ayhan, ”Beldelerimiz belli bir şehir kültürünü almış yerleşim yerleridir. İnşallah eski hizmetleri aratmayacak ve daha fazla çalışarak güzel hizmetler vermeye çalışacağız. Ülkemizde onlarca belde kapandı. İdaremizde bu süreçte sorunları artıran değil çözen bir anlayış benimsedi. Bu sorunların çözümünde emeği geçen, anlayış gösteren ve bu bölgede yaşayan insanlara teşekkür ediyorum. Bundan önce belde belediyeleri adıyla hizmet giderken şimdi kaymakamlarımızın koordinesinde Sivas İl Özel İdaresi adıyla hizmetler gidecektir.” dedi.