İlçe Kalkınma Yol Haritaları Çalişmasi Sürüyor

İlçe Kalkınma Yol Haritaları Çalişmasi Sürüyor

Ankara Kalkınma Ajansı 2014 Çalışma Programı kapsamında başlayan İlçe Kalkınma Yol Haritaları çalışması Kızılcahamam ile devam etti.
Çalışma ile ilçenin sosyo-ekonomik gelişim potansiyelini ortaya çıkarmak ve sürdürülebilir kalkınma önündeki engelleri aşmak amaçlanıyor. İlçelerin kalkınma süreçlerine destek veren Ankara Kalkınma Ajansı, ilçelerde yerel aktörleri, kurumlarını ve sivil topum kuruluşlarını bir araya getirerek koordinasyon ve işbirliğini de geliştiriyor.
Çalışmada, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Ajans Uzmanlarına, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara İl Koordinatörlüğü uzmanları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri de eşlik etti.
Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda gerçekleştirilen görüşmelere Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, ilçe birim amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
İlçe ile ilgili ekonomik faaliyetlere yönelik sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda ayrıca Ajans, TKDK ve Büyükşehir Belediyesi destekleri tanıtıldı. İlçenin turistik potansiyelinin vurgulandığı görüşmelerde işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yapıldı. Paydaşlar ile iletişimde Ajans’taki irtibat noktası olacak Kızılcahamam ilçe uzmanları tanıtıldı.