Ildir Şenliğinde Ketencioğlu Rüzgarı

Ildir Şenliğinde Ketencioğlu Rüzgarı

Çeşme Kaymakamlığı ve Ildır Muhtarlığı ile Çeşme Belediyesi ve A.Ü Erythrai Kazı Ekibinin organizasyonu ile düzenlenen 3. Erythrai-Ildır Kültür Şenliği’nde Muammer Ketencioğlu rüzgarı esti.
Bu yıl 3. Kez düzenlenen ve her yıl giderek artan bir ilgi ile izlenen kültür şenliğinde sahne alan sevilen sanatçı, Ege ve Rumeli yöresinden parçalar seslendirdi.
Çeşme Belediye Başkanvekili Şakir Karadede, etkinliğin son derece sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştiğine vurgu yaparak, ”Bizler seçim programımızda ‘Dünya’nın 7 Harikası varsa Çeşme’nin de 9 harikası var!’ diyerek ilçede bulunan 9 bölge için çeşitli etkinlikler organize ettik. Bu hafta da IldIr Kültür ve Sanat Şenliğini gerçekleştirdik. Sayın belediye başkanımızın CHP Kurultayı nedeniyle Ankara’da olmasına rağmen bu etkinliği tüm meclis üyeleri ile birlikte izledik. Burada yaşayan vatandaşlarımız hem yöresel ürünlerinin satarak ev ekonomilerine katkı sağladılar hem de güzel bir şenliğe ev sahibi yaptılar. Bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
Ankara Üniversitesi Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Ayşegül Akalın Orbay ise etkinliğin bu yıl 3. Kez düzenlendiğine vurgu yaparak,” Amacımız sürdürülebilir Arkeoloji ve tarih çıkışlı Kırsal Kalkınma Projesini yürütmek. Bizim yaptığımız yalnızca bir kazı değil. Burada aynı zamanda fiziksel peyzajın yanında sosyal peyzaj yaratıyoruz. Sosyal peyzajın anlamı ise kültürel belleğimizi tekrar harekete geçirebilmek. Yani tüm bu arkeolojik yapıların içini doldurabilecek ruhu tekrar uyandırmak. Bunun için bu mahalle ile olan ortak çalışmamızı çok önemsiyoruz. Erythrai’nin İ.Ö 3000’e yakın bir geçmişi olsa da bu ruhu hepimizin hissetmesi gerekiyor. Zamanında bir Kültür devleti olarak yaşayan Erythrai, tekrar uyanarak bir kültür kasabası olarak yaşamına devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.