İlk proje: Bursa'nın sağlık haritası...

İlk proje: Bursa'nın sağlık haritası...
Hasta Haklarını Koruma ve Yardımlaşma Derneği (HAKYAD) Başkanı Kadir Altun, derneği 45 gönüllünün kurduğu Bursa merkezli ülke geneline hizmet verecek şekilde kurduklarını belirterek, “Derneğimizin amacı, ülkemiz genelinde hasta ve hasta yakınlarının sorunlarını dinleme, sorunları proje noktasında çözümlendirme, vatandaşlarımızı bilgilendirip bilinçlendirme, sosyal projeler hazırlamaktır. Ülkemizin çeşitli illerinde de şubeleşeceğiz. Yerel yönetimlerle ortak projeler yapacağız” dedi.

İLK PROJELERİ SAĞLIK HARİTASI

Dernek olarak ilk projelerinin Bursa’nın sağlık haritasını çıkarmak olduğunu ifade eden Altun, “Vatandaş nerede sıkıntı yaşıyor, bu sıkıntıları çözüme kavuşturacak projeleri dosya halinde yerel yönetimlerle paylaşacağız. Bursa’da resmi 2 milyon 100 bin nüfus var. Bursa’daki hasta yatak sayısı kaç, nüfusu karşılayabiliyor mu? Bursa’nın sağlık haritasının çıkarılacağı projemiz üzerinde 1 haftadan buyana çalışıyoruz. Kısa sürede bu çalışmamızı bitireceğiz” diye konuştu.

KANSER HASTALARININ SORUNLARINA PROJELİ ÇÖZÜM

Bursa’daki kanser hastaları ile ilgili de çalışma yapacaklarına işaret eden Altun, “Bursa’daki kanser hastalarına tek tek ulaşarak tedavi süreçlerinde yaşadıkları sıkıntıları rapor haline getireceğiz. Bursa’daki engelli vatandaşlarla ilgili de, engelli vatandaşların bakım ücretleri veriliyor. Bu ücretlerin alınabilmesi için belli rapor süreleri var. Raporu yenilemek istediklerinde 2-3 ay gibi bir süreyi bulabiliyor. Vatandaş bu süreçte maaşı kesildiğinde mağdur oluyor. Bu rapor işlerini derneğimiz bünyesinde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Hazırladıkları raporları belediye başkanları, il sağlık müdürlüğü, valilik ve sağlık bakanına sunacaklarını da belirten Başkan Kadir Altun, derneğin amacının kurumlarla kavga etmek değil çözüm üretmek olduğunu, tek hedeflerinin vatandaşa yardımcı olmak olduğunu dile getirdi