İlkokul mezunu sahte doçent suçüstü yakalandı

İlkokul mezunu sahte doçent suçüstü yakalandı

Ankara'da cami inşaatına yardım amaçlı  para topladığını belirterek vatandaşları dolandırdığı belirlenen kişi suçüstü  yakalandı. 

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik  Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvuran bir kişi, isminin cami inşaatına yardım  topladığını iddia eden kişi tarafından dolandırıldığını belirterek şikayetçi  oldu.

    Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler düzenledikleri operasyonda  yardım için dağıttığı telefon numarasından ulaştıkları Musa Y'yi gözaltına aldı.

    Şüphelinin kullandığı telefon hattını başkası adına çıkardığı, doçent  doktor unvanı ile bazı televizyon kanallarında yayınlanan programlara konuk  olduğu belirlendi.

    Yardım topladığı tespit edilen şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından  adliyeye sevk edildi.

    Musa Y, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

   - Sahte savcı da suçüstü yakalandı

      Ankara'da düzenlenen başka bir operasyonda kendisini savcı olarak  tanıttığı bir vatandaşı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğunu iddia  ederek dolandırmaya çalışan şüpheli gözaltına alındı.

     Dolandırılmaya çalışılan vatandaşla irtibata geçen ekipler, buluşma  noktasında önlem alarak, parayı almaya gelen şüpheli Ahmet Ç'yi suçüstü yakaladı.

      Şüpheli Ahmet Ç. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece  tutuklandı.