'İmamlara zorla dans'a tepki

'İmamlara zorla dans'a tepki

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Çin’in Urumçi kentinde 3 gün önce cami imamlarının meydanda toplanarak, zorla dans ettirildini anlatırken bu uygulamaya tepki gösterdi. Tümtürk, "Çin’in imamları dansöz gibi oynatması, İslam dünyasına hakarettir" dedi.

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, Çinli yetkililerin, Doğu Türkistan’ın Urumçi kentindeki bütün cami imamlarını bir meydanda toplayıp toplu halde dans etmeye zorladıktan sonra "Maaşınızı Allah vermiyor, Çin hükümeti veriyor" diye bağırdıklarını anlatırken bu uygulamayı kınadı.

Tümtürk, şöyle dedi: Cami imamlarının Urimçi'de meydanlara toplatılarak topluca dans ettirilmesini üzüntü ile karşıladık. 3 gün önce meydana gelen bu olay,maalesef gerçek. Çin resmi haber ajansının görüntü, hem de fotoğraflarını servis ettiği bu haber aslında tüm Müslümanları aşağılamak için yapılmıştır. Cami imamlarının zorla, dansöz gibi oynatılmasına mı, İslam dünyasının bu olaya sessiz kalmasına mı üzülelim tam olarak bilemiyorum. Bu sadece Doğu Türkistan'daki değil, bütün dünya müslümanlarına yapılmış bir hakarettir. İslam İşbirliği Örgütü nerede ? Çin zulmüne her zaman suskun olan İslam İş Birliği örgütünü de göreve çağırıyoruz.

Kayseri’de sayısı bugünlerde 700’e ulaşan Uygur Türkü'ne Kayseri halkı ve valiliğin sahip çıktığını belirten Seyit Tümtürk, "Devletimize ve Kayseri’deki yöneticilere ve yardımsever Kayserililere teşekkür ederiz" diye ekledi.