İnegöl turizmi Emitt’te görücüye çıktı!

İnegöl turizmi Emitt’te görücüye çıktı!

Dünyanın beşinci ve bölgemizin en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), bugün başladı. İnegöl’ün de Oylat Kaplıcaları ve DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) ile temsil edildiği fuarın açılış töreni; Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai’nin katılımıyla gerçekleşti.


140 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR 

TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki 70 bin metrekare alanda gerçekleşen ve 29 Ocak’a kadar devam edecek fuarın açılışına İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta katılırken, Aktaş fuar açılışında bizzat bulunarak stantları inceledi. İnegöl Belediyesi’nin standında gelen ziyaretçileri de ağırlayan Aktaş, konuklarla ilgilenerek İnegöl’ün turizmini tanıttı. Fuara bu yıl 140 bin ziyaretçinin EMITT’i ziyaret etmesi bekleniyor.



İNEGÖL 7. KEZ EMITT’TE 

Bu yıl 21’incisi düzenlenen ve 70’i aşkın ülkenin yer alacağı fuara 7 yıldır katılım gösteren İnegöl Belediyesi, bu yıl daha büyük bir stantla EMITT’te yerini aldı. İnegöl’ün doğası ve turizm alanlarının dünyanın dört bir yanından gelen turizm şirketleri başta olmak üzere katılımcılara tanıtıldığı fuarda, Oylat Kaplıcaları ve DOSTUM ilk gün büyük ilgi gördü. Fuarda otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acentaları, turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilcilikler, etkinlik organizatörleri, akademik kurumlar yer alıyor.


İNEGÖL DAHA BÜYÜK VE İDDİALI BİR STANTLA YERİNİ ALDI 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her geçen yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla sektörün büyümesine doğrudan katkı sağlayan fuarda ziyaretçilerin 4 gün boyunca aralarında İnegöl’ün de bulunduğu “tatil” konseptinin her türü için çok sayıda alternatif bulacağı EMITT’e ilişkin açıklamalarda da bulundu. Bu yıl daha iddialı bir hazırlıkla büyük bir stantla fuara katıldıklarını belirten Aktaş, “Bugün EMİTT 2017 21. Turizm Fuarındayız. İnegöl olarak da 7. kez katılıyoruz. Ama bu yıl daha büyük bir stantla hem İnegöl Belediyesi hem Doğa Sporları ve Turizm Merkezi hem de beraberinde Oylat Kaplıcalarımızın tanıtımlarını yapıyoruz” dedi.

 
“DOĞRU BİR İSTİKAMET ÜZERE OLDUĞUMUZU ÇOK NET GÖRÜYORUZ”

İnegöl’de turizmin konsept olarak sunulması adına bir heyecan ve gayret olduğuna vurgu yapan Aktaş, “Açıkçası turizmle ilgili İnegöl’de başlattığımız hamle geçen yıl da konuşmalarımda ifade ettiğim üzere özellikle Doğa Sporları ve Turizm Merkezinden sonra İnegöl’de turizmin bir konsept olarak sunulması, bununla alakalı alt yapının güçlendirilmesi ve beraberinde farklı kazanımların sağlanması adına büyük bir gayretimiz ve heyecanımız var. Yaptığımız turizm çalıştayı sonrasında aldığımız kararlarla ne kadar doğru bir istikamet üzere olduğumuzu çok net bir şekilde görüyoruz” diye konuştu.

“GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA HEYECAN VERİCİ” 

Başkan Aktaş, bu güzel fuarın oluşmasında emeği geçenlere de teşekkür ederek şöyle devam etti: “Dünyanın da bir krizi, sıkıntıyı konuştuğu dönemde açıkçası burada gördüğümüz manzara heyecan verici. Bütün şehirlerimiz çok ciddi hazırlanmış. Çok ciddi bir ilgi alaka da var hem yurt içinden hem yurt dışından. Dolayısıyla inşallah bunlarla beraber bu çalışmaların karşılıkları da fazla fazla alınacaktır diye ümit ediyorum. Ben hem Oylat Kaplıcaları adına hem İnegöl Belediyesi adına burada olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

FUARA KATILIM GÖSTEREN ÜLKELER 

Öte yandan, fuara katılım gösteren ülkeler ise şöyle sıralandı: A.B.D, Afganistan, Almanya, Andora, Angola, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, B.A:E, Bahreyn, Birleşik Krallık, Bosna - Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Ermenistan, Fas, Filipinler, Filistin, Fransa, Guatemala, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Honduras, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kırgızistan, Kore, Kosova, Kuveyt, Letonya, Liberya, Libya, Lübnan, Macaristan, Madagaskar, Makedonya, Malawi, Maldivler, Meksika, Mısır, Moğalistan, Moldova, Monako, Nepal, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Ruanda, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Swaziland, Tanzanya, Tayland, Tunus, Uganda, Ukranya, Ürdün, Yemen, Yunanistan.