İnsan Hakları Haftası

İnsan Hakları Haftası

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum Der) Malatya Şubesi Sekreteri Mehmet Karaman, “İnsanlar, taraftarı oldukları futbol takımlarının maçlarına gösterdikleri ilginin yarısını haklarını aramada göstermeleri durumunda dünyanın çok daha yaşanabilir olacağını unutmamalıdırlar” dedi.
Mazlum Der yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Keleş ve Mehmet Ay ile birlikte dernek binasında, İnsan Hakları Haftası nedeniyle basın açıklaması yapan Mazlum Der Malatya Şubesi Sekreteri Mehmet Karaman, “Ülkeleri işgal eden, insanların yaşamlarına acımasızca son veren emperyalistler kendilerinin dışındakileri insan saymıyor olmalılar. Yoksa matbaalarında gelişmiş insan hakları metinleri basarken, gelişmiş silahlarıyla masum halkların üzerine bombalar yağdırıp, kundaktaki bebekleri öldürürler miydi? Bu tavırları, basmaya devam ettikleri, gelişmiş insan haklarına ilişkin metinlerin de kendi çıkarları için bir kılıf olduğunu göstermiyor mu? “Siz bu metinlere yazdıklarımızla haklarınızı aramaya devam edin, biz de sizlere zulüm etmeye devam edelim” demiş olmuyorlar mı?
Tüm bu olumsuzluklara rağmen hakkın sahibi olan, hakları ihlal edilen insanlar haklarını aramaktan asla vazgeçmemelidirler. Toprakları haksız yere işgal edilmiş insanlar bu haksızlığa karşı gerekli tavrı göstermelidirler. Yaşama hakları ihlal edilen insanlar sessiz, sessiz ölmeye razı olmamalıdırlar. Yiyecekleri haksız yere ellerinden alınan insanlar aç kalmaya rıza göstermemelidirler. Toplantı ve gösteri hakları engellenen insanlar masumluklarını dile getirmelidirler” ifadelerini kullandı.
“İnsanlar, taraftarı oldukları futbol takımlarının maçlarına gösterdikleri ilginin yarısını haklarını aramada göstermeleri durumunda dünyanın çok daha yaşanabilir olacağını unutmamalıdırlar” diyen Karaman, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
“Kim olursa olsun zalime karşı, mazlumdan yana” ilkemizin bir gereği olarak, Dünya İnsan Hakları Gününde bir kez daha hatırlatıyoruz; tüm zalimlere karşı gücümüzün son noktasına kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Zulmün asla payidar olamayacağını, bir gün mazlumların mutlaka kazanacağını biliyor ve inanıyoruz. Mazlumlar zalimler kadar cesur olmadıkça zilletten kurtulamayacağını ifade ederken, tüm zalimleri zulümlerinden vazgeçmeye çağırıyor ve diyoruz ki, insanlara yapmış olduğunuz zulümde yok olmanız pek yakındır.
İnsanın ancak haklarıyla insan olduğunu hatırlatıyor, Dünya İnsan Hakları Gününün tüm insan hakları ihlallerinin son bulması için önemli bir basamak olmasını diliyoruz.”