iOS 8 güncellemesi çöktü- iOS 8 güncellenmesi kaldırıldı

iOS 8 güncellemesi çöktü- iOS 8 güncellenmesi kaldırıldı

Apple’ın ürettiği akıllı cihazlarında çalışan  son işletim sistemi iOS 8, yükleyenlerin şikayetleri bitmek tükenmek bilmeyince yeni işletim sistemi geri çekildi. Apple şikyetler üzerine devreye girerek yeni uygulama İOS 8'i iPhone telefonlardan kaldırdı.




ABD merkezli şirket, iOS 8 hakkında gelen şikayetlerin ardından düğmeye basmış ve işletim sisteminde bulunan hataları tamir etmek üzere güncellenmiş bir sürüm geliştirmek için harekete geçmişti.

Bir hafta dayanamadı!

Apple'nın en yeni iPhone'larında bazı bug problemlerinin ortaya çıkması nedeniyle çarşamba günü apar topar piyasaya sürdüğü iOS 8 yazılım güncellemesinin, yayında kalma süresi sadece yarım gün oldu.

Telefon aramalarını loke ediyor

Habertürk'ün haberine göre; Bug problemi çözmeye çalışırken telefon aramalarını bloke ettiği, şebeke problemi verdiği ve ayrıca parmak izi güvenlik sisteminin problemli olduğu yönündeki şikayetler giderek yayıldı. Apple, çarşamba öğle saatlerinde yayına verdiği iOS 8.0.1 güncellemesini bir gün bile yayında kalmadan gece yarısı hızla geri çekti.

iPhone 6'lar çöktü!

Güncellemenin geri çekilmesinde en büyük pay, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerine ait. Erken davranıp iOS 8.0.1'i kuran pek çok kullanıcı, güncelleme tamamlandığında mobil ağa bağlanamadıkları fark ettiler. Başka bir deyişle yayınlanan güncelleme, iPhone 6'ların telefon özelliğini bir anda yok etti. Bazı kullanıcılar ise iPhone 6'ların güncellemeden sonra donduğunu ve kapandığını bildirdi.