İran'dan 1650 km uzaktaki hedefleri vurabilen füze!

İran'dan 1650 km uzaktaki hedefleri vurabilen füze!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, devlet televizyonunda açıklamalarda bulundu. Hava Kuvvetleri Komutanı Hacızade, bin 650 kilometre menzile ulaşabilen "Paveh" adlı yeni seyir füzesi ürettiklerini duyurdu.

Hacızade, "Bin 650 kilometre menzilli seyir füzesi İran İslam Cumhuriyetinin füze cephaneliğine eklendi" dedi. Nokta atışlı füze üretimine önem verdiklerini vurgulayan Hacızade, seyir füzeleri ve insansız hava araçları ile ülkenin caydırıcılığını artırdıklarını vurguladı.

İranlı komutan, "İnsansız hava araçları ve seyir füzelerimiz ile düşmana yönelik tehdidimizi 360 dereceye çıkarttık. Yani düşmanımızı her açıdan hedef alabilecek kapasitedeyiz" diye konuştu.

AVRUPA'YA VE ABD'YE TEHDİT

ABD savaş gemilerini 2 bin kilometre mesafeden vurabileceklerini belirten Hacızade, uzun menzilli füzelerin Avrupa ülkelerini de hedef alabileceği uyarısında bulundu.

Hacızade, "Biz, bu 2 bin kilometreyi Avrupalılara saygımızdan dolayı tuttuk, umarım saygı duymaya devam ederler" şeklinde konuştu. Bölgenin büyük krizlerin eşiğinde olduğunu ve doğabilecek her türlü sorunun İran'ı etkileyebileceğini kaydeden Hacızade, her türlü senaryoya hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. Hacızade, "ABD'yi zayıflatmamız gerekiyor. ABD'nin askeri üstünlüğü var ama biz ya kazanımlarını yok ettik ya da zarar verdik. İhtiyaç duyulması halinde istediğimiz zaman askeri üslerini vurabiliriz" dedi.