İrfan Buz resmi sözleşmeyi imzaladı

İrfan Buz resmi sözleşmeyi imzaladı

Beştepe Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ölmez, Sportif Direktör Aykut Akalın, Kulüp Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, Buz'un yardımcıları Naci Şensoy, Soner Tolungüç ve İsmail Aydoğdu da hazır bulundu.

Başkan Cavcav, törende yaptığı konuşmada, Buz ile bir yıllık sözleşme imzaladıklarını ancak yeni teknik direktörleriyle uzun seneler çalışmak istediklerini söyledi.

Gençlerbirliği'nin teknik direktör değiştirmekte önde gelen kulüplerden birisi olduğunu belirten Cavcav, "Rekoru kırmak herkese nasip olmaz. Bu yıl, iki ay gibi bir zamanda iyi bir rekor kırdık. Bizim de hatalarımız olmuş olabilir. Hatasız insan olmaz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda İrfan hocamızın bize faydalı olacağına karar kıldık. Kişilik olarak düzgün bir insan, ayrıca 4-5 dil bilmesi de önemli bir avantaj" dedi.

Cavcav, futbolcu temsilcileri tarafından kandırıldığına değinerek, şöyle devam etti:

"Üzülerek ifade ediyorum ki Türk futbolunda menajerlerden maalesef iyi niyetli kazıklar yedik. Futbolun içinde olan biri olarak, kulübümüzün menajerliğiyle ilgilen Erdem ve onun Sırp yardımcısı, futbolculardan 'başkana vereceğiz' diyerek paralar aldıklarını öğrendik. Öpülmenin yaşı yok arkadaş, insan her yaşta öpülebiliyor. 'Başkana veriyorum' diye elinden parası alan futbolcunun başarılı olması mümkün değil. Bu kulübün 1 lirasını zimmetime geçirmedim. Menajerlerle ilgili dolandırıcılık konusunda takipteyiz. Futbolcunun dava açması gerekiyor. 'Dava ederiz, bu parayı alırsın, bu senin paran' dedik."

Passolig ile ilgili de Cavcav, "Passolig'in önde gelen savunucusuyum. Bakanlık, Kulüpler Birliği başkanıyken bana tribünde olay çıkaran insanların tespit edilmesi için bu uygulamanın şart olduğunu söyledi" yanıtını verdi.

"BAŞARIYA AÇIM"

Mustafa Kaplan'ın yerine teknik direktörlük görevine getirilen Buz ise başarıya aç bir teknik direktör olduğunu vurgulayarak, "Kendimi bu platformda göstermek isteyen bir teknik adamım. Aynı zamanda iddialıyım. Ekibimle güzel işler yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Gençlerbirliği kadrosunu yakından tanıdığını anlatan Buz, "Süper Lig'e uzak değilim. Gençlerbirliği'ni çok iyi biliyorum. Çok potansiyeli olan, dinamik bir takım. Seyir zevki yüksek bir futbol izlettirmek istiyoruz. Potansiyelimizi birleştirip bir güç yaratabilirsek, sahamızda yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok" ifadesini kullandı.

Buz, geçen hafta Eskişehirspor karşısında alınan galibiyetin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Eskişehir karşısında inanılmaz bir galibiyet aldık. Favori Eskişehirspor'du, kimse Gençlerbirliği'nin 2-0 kazanacağını düşünmüyordu. Çok önemli bir galibiyet. Futbolcularla görüştüğümde galibiyetle gelen bir rahatlama havasını sezdim. Önümüzdeki maçlar için çok önemli, altın değerinde bir üç puan."