İşe Yeni Başlayan Zabıt Katiplerine Uyap Eğitimi

İşe Yeni Başlayan Zabıt Katiplerine Uyap Eğitimi

Adana Adliyesi’nde 15 Ocak’ta göreve başlayan zabıt katiplerine yönelik Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ekranları hakkında verilen eğitim başladı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevlendirilen 50 zabıt katibine günlük 1 saat verilecek eğitim, 1 ay sürecek. Bilgi İşlem Müdürlüğü UYAP Birim Sorumluları Bülent Tırpan ve Mehmet Nuri Yoldaş’ın verdiği eğitim kapsamında Başsavcılığa bağlı birimler olan Soruşturma, Bakanlık Muhabere, İlamat-İnfaz, Adli Emanet, Muhabere, İdari İşler bürolarının ekranları hakkında bilgiler verilecek. Eğitim boyunca, yazışmalardan ifade alma işlemlerine, dosya tevzi ve arşivlemeden cezaevi işlemlerine kadar tüm adli işlemlerin yürütüldüğü UYAP sisteminin kullanımı ile ilgili hangi işlemin nereden yapıldığı, nasıl kullanıldığı konularında personel eğitilecek.
Adalet hizmetlerinin en hızlı, güvenli ve verimli şekilde yürütülmesi için 2005 yılında tüm adliyelerde ve ceza tevkif evleri ile adli tıp kurumlarında, ilerleyen yıllarda da kolluk kuvvetlerinde faaliyete geçirilen UYAP’ın eğitimi alan personelin, bu sayede mesleğe kısa sürede adaptasyonunun sağlanması amaçlanıyor. Adliyede personeline ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından da zaman zaman uzaktan eğitim sistemiyle UYAP ile ilgili güncel eğitimler veriliyor.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni personelin işi doğru ve hızlı bir şekilde öğrenmesinin adliyenin iş yükünün hafiflemesi, vatandaşa daha hızlı hizmet verilmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Bu amaçla Cumhuriyet Başsavcılığınca eğitim çalışması başlattıklarını kaydeden Başsavcı Ali Yeldan, “Adliyede işlemlerin tamamı UYAP sistemi üzerinden yapılıyor. Yeni personelimiz alacağı bu eğitimle hem işe adaptasyonu hem de vatandaşlarımıza daha hızlı ve güvenli kamu hizmeti vermesi sağlanacak. Ayrıca önümüzdeki günlerde adliyemizde danışma masaları ve ön bürolar hizmete girecek. Adalet Bakanlığımız tarafından pilot bölge seçilen Adana Adliyesi’nde bu büroların kurulmasıyla, vatandaşlar yapmaları gereken işlemler ve gidecekleri yer konusunda hızlı bir şekilde danışma hizmeti alacak, kapı kapı dolaşmalarının önüne geçilecek. Tüm personelimizin olduğu gibi yeni başlayan arkadaşlarımızın da görevlerini en üst düzeyde dikkat ve özenle yapacakları inancındayım. Tüm personelimize çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.