'Işığa bakamıyorum' dedi, kaldırıldığı hastanede can verdi

'Işığa bakamıyorum' dedi, kaldırıldığı hastanede can verdi

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Bayram Çomak ve avukatı katıldı. Hayatını kaybeden Güray Tan Mısır'ın annesi, ağabeyleri ve çok sayıda arkadaşı duruşmada hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından söz verilen tutuksuz sanık Çomak, ölen Güray Tan Mısır'ı tanıdığını, iyi bir arkadaşı olduğunu, ücreti karşılığında kendisine alkol sattığını, ölümünün kendi sattığı içkiden dolayı olmadığını savundu.

Güray Tan Mısır'ın duruşmaya katılan yakınları ise sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Duruşmada, tanık olarak dinlenen Mısır'ın iş arkadaşı Cemil Uzun, Güray Tan Mısır'ın sürekli olarak sanıktan alkollü içecek aldığını anlatarak, “Ölmeden önce beni aradı. 'Işığa bakamıyorum' dedi. Bir şey içip içmediğini sordum. İçmediğini söyledi. Sonra arkadaşlara haber verdim, hastaneye kaldırdılar.” dedi.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, dövmecilik yapan Güray Tan Mısır'ın (45), rahatsızlanarak kaldırıldığı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde alkol zehirlenmesi şüphesi altında öldüğünün bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtiliyor. 
İddianamede, Şüpheli Çomak'ın, ölüme neden olduğu anlaşılan metanol içerir içkileri, Mısır'a olay tarihi öncesi sattığı belirtilen iddianamede, şüphelinin söz konusu menşei belirsiz ürünlerin ölüme neden olabileceğini bilebileceği, benzer pek çok ölüm vak'asının basın ve internet ortamında duyurulduğu, bu nedenle Çomak'ın eylemini olası kastla gerçekleştirdiği ve Mısır'ın ölümüne neden olduğu vurgulanıyor. 
Şüpheli Çomak'ın, "olası kastla ölüme neden olmak" suçundan, 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.