İsmail Kartal’dan Transfer İtirafi

İsmail Kartal’dan Transfer İtirafi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Oyuncularım kazanmak için güzel bir irade ortaya koydu” dedi.
Fenerbahçe ile Kardemir Karabükspor arasında oynanan ve sarı-lacivertli takımın 3-2 galip geldiği maçın ardından iki takımın teknik direktörleri düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
“BİZ NORMAL FUTBOLUMUZU OYNADIK”
Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal, ilk 15-20 dakika maça iyi başladıklarını söyleyerek, “Oyun planımız istediğimiz gibi gidiyordu. Golde bulduk. Sonra birkaç pas hatasına başladık ve takımda bir geri çekilme oldu. Bu bir talimat değildi. Sonra rakip dengeyi buldu ve gol yedik. İlk yarının sonlarında yine kıpırdadık. Devre arasında bizim nasıl oynamamız gerektiğini futbolculara hatırlatarak bazı şeyleri daha dikkate alarak nasıl oynamaları gerektiğini anlattık. Sonuç olarak yaptığımız hamleler de karşılık verdi ve kalemizde çok az pozisyon gördük ama buna rağmen şanssız bir gol yedik. Yine demoralize olmadık. Takımıma güvendim ve sonuna kadar devam edeceğimizi söyledim. Biz normal futbolumuzu oynadık ve 1 gol daha attık. Yüzde yüz pozisyonlarda da yakaladık. Özellikle Kuyt’ın atamadığı gol var. Onu atsak maçı rahat tamamlayacaktık” açıklamasını yaptı.
“BAŞA BAŞ MÜCADELE ETTİLER”
“Oyuncularım kazanmak için güzel bir irade ortaya koydu” diyen Kartal, “Biz bu akşam sezonun ilk haftası olmasına rağmen ligin en hazır takımına karşı oynadık. 3 gün önce Fransa’da çok ağır bir maç oynadılar. Ona rağmen bizimle başa baş mücadele ettiler. Çok iyi bir takıma karşı aldığımız 3 puan camiamıza hayırlı olsun. Trabzonspor maçı öncesi bizde de moral oldu. Rakiplerin deplasmanlarda kazanması sebebiyle biz de puan kazanmalıydık. Geçen sene ilk hafta maçını kaybetmiştik ama bu sene aynı şey olmadı” yorumunda bulundu.
“POLEMİĞE GİRMEM”
Volkan Demirel’in aldığı 3 maçlık ceza ve milli takıma katılmaması hakkında gelen bir soruya İsmail Kartal, şu cevabı verdi:
“Volkan’ın hareketi futbolda olmaması gereken şeyler ama oldu. Tahkime gidildi ve ceza aldı kendisi. Keşke hiç olmasa bunlar. Hiç olmamasını diliyorum. Artık geriye dönük bunlarla ilgili kendimizi meşgul etmeyelim. Kendisi de ders çıkarmalı bunlardan. Milli takıma seçilip seçilmemesi o takımın teknik sorumlusunu ilgilendirir. Ben yorum yapmak istemiyorum. O onları ilgilendirir. Fatih hocanın sorumluluğunda bir iştir. Ben alındı ya da alınmadı polemiğe girmem. Onların tasarrufu.”
“BAŞKAN BİZE BU TRANSFERİN OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ”
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, geçen hafta içerisinde bir futbolcu için transfer girişimleri yaptıklarını da itiraf ederek, “Bir tane oyuncuyu transfer etme istediğimi başkana ilettim, denedik, zorladık ama başkan bize bu transferin olmayacağını söyledi. Transfer yapamayacağız yani. Takım tam istediğim düzeyde değil. Eksik olan oyuncular var. Hepsinin aynı seviyede olması lazım. Bunu başarmak için gece gündüz çalışıyorum. Transferi istediğim futbolcu konusunda isim vermeme gerek yok” itirafında bulundu.
“UZUN YILLARDIR TAKİP ETTİĞİM BİR OYUNCU”
Karşılaşmada sonradan oyuna dahil olan Brezilyalı Diego’nun çok değerli bir oyuncu olduğunu aktaran Kartal, “Uzun yılardır takip ettiğim bir oyuncu. Almanya’da, Atletico’da goller atmış, asistler yapmış bir oyuncu. Oyuncunun kariyeri ile ilgili kimsenin en ufacık şüphesi olamaz. Bir sakatlık yaşadı ve Galatasaray maçında kadroya almadım. Bugünde konuştum. Skora ve şartlara göre bir hamle yapmam gerekiyordu. 30 dakika oynattım. Birazcık da hazır olduğu zaman belki daha fazla belki 90 dakika oynayacaktır” dedi.
“Sow‘un performansının yükselmesi lazım” diyen Kartal, “Hepsinin aynı seviyede olması gerek. Analizlerle raporlarla takip ediyoruz. Rakibe yaptığı davranışıyla ilgili olmaması gereken şeyler oldu. Sow kalbi temiz bir çocuk. İnançlı da bir insan. Bunlar olabiliyor, olmamasını da diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ
Kardemir Karabükspor’un Yardımcı Antrenörü Orhan Çıkırıkcı, “Fenerbahçe tebrik ediyorum. Zor bir maç oldu. Fenerbahçe’yle oynuyorsunuz, hem de evinde oynuyorsunuz bu zor bir durum. Ona rağmen 2 kere beraberliği yakaladık. Son dakika hatamızdan dolay mağlup olduk. Yeni sezona kötü başladık demeyelim ama puansız başladık” dedi.
Bir basın mensubunun, ‘ilk gol ofsayt mıydı?’ sorusuna Çıkırıkçı şu cevabı verdi:
“Benim olduğum yerden karar vermek zor. Bizim attığımız golün ofsayt olmadığını gördüm. Hakemlerin görüşünü bilemem. Maalesef sizin gördüğünüzle bizim gördüğümüz farklı oluyor. Ama Fenerbahçe’nin attığı ilk golde ofsayt var gibi.”
Erkan Kaş’ı sol kanatta oynatmaları hakkında gelen bir soruya Kardemir Karabükspor’un yardımcı antrenörü Orhan Çıkrıkcı, Gökhan Gönül’ün ileriye çıkışlarında bıraktığı boşlukları hızlı ataklarla Erkan ile kontra yaparak değerlendirmek amacıyla öyle bir tercihte bulunduklarını söyledi.