İsmail Tipi 64 yaşında yaşama veda etti

İsmail Tipi 64 yaşında yaşama veda etti

Milletvekili İsmail Tipi, Türkiye’den 12 yaşında geldiği Almanya’da makine mühendisliği eğitimi görmüş ve gazetecilik alanında eğitimini tamamlayarak Hürriyet Avrupa’da 17 yıl boyunca gazeteci olarak çalışmıştı. 3 dönemdir Milletvekili seçilen Tipi’nin ardından Hessen Eyalet Parlamentosu Başkanı Astrid Wallmann “İsmail Tipi'nin vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz” açıklamasını yaptı. Wallmann, Eyalet Parlamentosu’nun deneyimli bir politikacıyı kaybettiğini ifade ederek İsmail Tipi’nin parlamento grubu ve partisi dışında da çok değer verilen bir politikacı olduğunu belirtti.

Hessen Eyaleti Birinci Bakanı Boris Rhein, Milletvekili Tipi’nin çok etkileyici bir insan olduğunu ve Hessen halkına her zaman kapısı açık bir politikacı olduğunu belirtti. Tipi’nin göçmen geçmişiyle bir çok insana örnek olduğunun altı çizildi.

2010’DA MİLLETVEKİLİ OLDU

Milletvekili Tipi, 1959'da İzmir'de doğdu ve 12 yaşında Almanya'ya göç etti. Makine mühendisliği okuyup gazetecilik stajını tamamladıktan sonra İsmail Tipi, uzun yıllar Almanya'da gazetecilik yaptı. 1999'da Almanya Hristiyan Demokrat Birliği Partisi'ne (CDU) katıldı ve 2010'da Offenbach-Land II seçim bölgesinden milletvekili oldu. Ölümünden önce, entegrasyon politikası konusunda CDU parlamento grubunun sözcüsüydü.