İspark’ Tan Türk Kızılayı’na Kan Desteği

İspark’ Tan Türk Kızılayı’na Kan Desteği

Ülke genelinde kan bağışı kampanyalarını sürdüren Türk Kızılayı’na İSPARK’tan destek geldi. Kurum bünyesinde çalışan yüzlerce İSPARK personeli ’Park Et, Hayat Ver’ sloganıyla Kızılay’a kan bağışında bulundu.
İSPARK, kan bağışına farkındalık oluşturmak amacıyla Türk Kızılayı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek verdi. Kızılay’ın kan bağışı kampanyası İSPARK Genel Merkezi’nde kurum personelinin katılımıyla başladı. İSPARK Otopark İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Çevik ve çalışanlar, kan bağışında bulunarak projeye destek verdi.
’PARK ET, HAYAT VER’
Sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini belirten İSPARK Otopark İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Çevik, kan bağışı projesine katılmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Bağış yaparak birçok hayata umut verilebileceğini kaydeden Çevik, “Biz ‘Park Et Hayat Ver’ sloganımızla yola çıkıyoruz. Bir sene devam edecek bu programımızla. 2 bin 730 personelimizle birlikte kampanyaya katılmış oluyoruz. Bütün vatandaşlarımıza da kan verme noktasında teşvik amacıyla bu programı yürütüyoruz. 611 lokasyonumuzda bu programı uygulayacağız. Bütün vatandaşlarımızı da bu duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.
“BİLİNÇLENME AÇISINDAN ÖNEMLİ”
Kızılay Kartal Kan Bağış Merkezi Müdürü Tanju Levent Çetinkaya ise “Türk Kızılayı olarak İSPARK ile birlikte bir yıllık anlaşmamız oldu. Bize kan bağışı konusunda destek veriyorlar. İSPARK Genel Müdürümüz otoparkları bize açtı. Burada kan bağışı organizasyonları yapacağız. Güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. Sayısal olarak bir şey diyemem ama bilinçlendirme açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Halkımızın bu konuda bize katılacağını düşünüyorum” diye konuştu.
VATANDAŞLAR İSPARK OTOPARKLARINDA KAN VEREBİLECEK
İSPARK bir yıl süreyle, sürücülerin yoğun olarak kullandığı kent merkezlerindeki otoparklarda kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla yer tahsisi yapacak. Proje kapsamında İSPARK otoparklarında kurulacak çadır ve araçlarda vatandaşlar kan verebilecek. Kan vererek sertifika alan herkes için Kızılay fidan dikimi yaparak, çevre duyarlılığına dikkat çekecek.
Proje kapsamında Ocak ayında kan bağışının yapılabileceği noktalar da belirlendi. Vatandaşlar, 19 Ocak’ta Haydarpaşa Numune Hastanesi Otoparkı, 20 Ocak’ta Kadıköy Yeni Salı Pazarı Otoparkı, 21 Ocak’ta Kadıköy İSKİ Önü Açık Otoparkı, 22 Ocak’ta FSM Hastanesi Otoparkı, 23-25 Ocak’ta Kadıköy Marmaray Açık Otoparkı, 31 Ocak’ta ise Üsküdar Evlendirme Dairesi Açık Otoparkı’na kurulacak Kızılay çadırlarında kan verebilecek.