İsrail bu kez Suriye'yi vurdu!

İsrail bu kez Suriye'yi vurdu!
İsrail ordusunda görevli isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “İsrail ordusu Suriye’de bir askeri üssü roket atışıyla vurdu. Gün içerisinde Suriye tarafından İsrail’e atılan bir rokete karşılık olarak Suriye askeri üssünü vurduk” ifadelerini kullandı.

Reuters haber ajansına göre ise ilk belirlemelere göre iki saldırıda da ölen ya da yaralanan yok.

İsrail radyosu, İsrail-Suriye sınırı yakınlarındaki Kuneytıra bölgesinde sirenlerin çaldığını bildirmiş, ancak ayrıntılı bilgi vermemişti.
İsrail, 31 Ağustos’ta Suriye’den Golan Tepeleri'nin hava sahasına giren bir gözetleme hava aracını düşürdüğünü açıklamıştı. İnsansız hava aracının kime ait olduğu ise hala açıklanmadı.

Nusra Cephesi, geçen hafta Suriye ile İsrail arasında olan tek giriş kapısını da ele geçirmişti. Ancak sınır karakoluna asılan muhaliflerin kullandığı bayrak bir süre sonra indirildi. Karakolun kontrolünün rejime geçip geçmediği ise belli değil.

BM kaçırılan askerleri için müzakere başlatıyor

BM ise, Nusra Cephesi’nin geçen hafta bölgeyi ele geçirmesiyle rehin aldığı BM Barış Gücü'ne bağlı 44 askerin serbest bırakılması çabaları çerçevesinde, örgütle müzakereleri yürütmek üzere bir heyet oluşturdu.

Nusra Cephesi’nin bölgede BM Barış Gücü'nün 44 askerini alıkoyduktan sonra kuşattığı bir diğer BM gücü, örgütle yapılan bir anlaşma sonucu mevzilerinden çıkarak İsrail’in denetimindeki topraklara sığındı.
Kuneytira, İsrail’in işgal ettiği Golan Tepeleri'nin Suriye denetiminde olan kısmı.

Suriye, İsrail’in 1967 yılında işgal ettiği topraklarının bir kısmını 1973 yılında Mısır ile koordinasyon halinde başlattığı savaşla İsrail'den geri almayı başarmıştı. Kuneytira da geri alınan bölgelerden.
BM, 1974 yılında İsrail ile Suriye arasında varılan ateşkes anlaşması üzerine bölgeye gözetleme amaçlı Barış Gücü birliği göndermişti.