İsrail'den kayıp asker açıklaması!

İsrail'den kayıp asker açıklaması!

İsrail ordusu ise operasyonun 15'inci gününe girilirken, şu ana kadar 27 askerini kaybettiğini açıkladı. İsrail ordusu ayrıca Gazze operasyonuna katılan bir askerinin kayıp olduğunu duyurdu. Çatışmada öldürüldüğü tahmin edilen kayıp İsrailli askerin cesedinin, Hamas'ın elinde olduğu düşünülüyor.

GAZZE'DE EN KANLI GÜN

AFP'nin haberine göre, Gazze'de görevi fiili olarak devam eden Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, bu sabahki saldırılarda yedi Filistinli'nin daha yaşamını yitirdiğini söyledi.

El Kudra, hayatını kaybeden 583 kişinin 154'ünün çocuk, 58'inin kadın ve 28'inin yaşlı olduğunu bunun yanı sıra, yaralıların bin 125'inin çocuk, 629'unun kadın ve 144'ünün yaşlılardan oluştuğunu aktardı.

El Kudra daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesimindeki En-Nusayrat mülteci kampı, Deyr el-Belah ve Han Yunus kentlerine düzenlediği saldırılarda dört Filistinli'nin yaşamını yitirdiğini ifade etmişti.

Kudra, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şatıi mülteci kampına düzenlenen saldırıda 60 Filistinli'nin yaralandığını dile getirerek, "Saldırıların başladığı günden bu yana 3 bin 554 kişi yaralandı" demişti.

İSRAİL KABUL ETTİ: BİR ASKERİMİZ KAYIP

Haaretz'in haberine göre, İsrail ordusu, Pazar günü Şicaiyye'de saldırıya uğrayan bir zırhlı araçtaki yedi İsrailli askerden altısının cesedine ulaşıldığını ancak bir askerin kayıp olduğunu açıkladı.
Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları önceki gün Şaul Aron adlı bir İsrailli askeri rehin aldıklarını duyurmuştu.

İsrail’in BM temsilcisinin reddettiği iddiayla ilgili ordu sözcüsünden askerin kaçırılma ihtimalini dışlamadıkları ve konuyu araştırdıkları yönünde açıklama gelmişti.

TOP ATEŞİ SÜRÜYOR

Bu arada, İsrail topçu birliklerinin başta Şicaiyye, Ez-Zeytun ve Et-Tuffah olmak üzere Gazze'nin doğusundaki sınır bölgeleri yeniden bombalamaya başladığı ve bölgenin kuzeyindeki Beyt Hanun Hastanesi yakınlarına beş roketin düştüğü bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail topçu birlikleri, Şicaiyye ve Tuffah mahallelerini yoğun şekilde bombalamaya başladı. Saldırıda onlarca kişinin yaralandığı ve bölgedeki binaların yerle bir olduğu ifade edildi.

Bölgeye giren İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların yaşandığı, İsrail topçu birlikleri ve savaş uçaklarının attığı bombaların seslerinin duyulduğu kaydedildi.

İSRAİL ASKERLERİ GAZ KULLANDI

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyindeki Eş-Şeyh Rıdvan Mahallesi, batısındaki En-Nafak Caddesi ile orta kesimindeki Zehra kentine henüz ne çeşit olduğu bilinmeyen "kötü kokulu" bir gazla saldırdığı belirtildi.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, görgü tanıkları, İsrail askerlerinin bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım arazilerini hedef aldığı saldırıda gaz kullandığını, bölgeyi yoğun bir duman ile kötü bir kokunun sardığını, başta kadın ve çocuklar olmak üzere onlarca kişinin bundan etkilendiğini dile getirdi.

ÜÇ CAMİ HEDEF ALINDI


İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde düzenlediği hava saldırılarında üç camiyi hedef aldığı bildirildi.
AA'nın görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin ortasındaki Şuheda el-Aksa Camisi'ne füze attı. Saldırıda cami tamamen yıkılırken, çevre binalardaki onlarca evde ise ciddi hasar meydana geldi.

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinde El-Faruk Camisi ile orta kesiminde bulunan Deyr el-Belah kentinde El-Ebrar Camisi de İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen bombardımana maruz kaldı. Camilerin tamamen yıkıldığı hava saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadı.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan operasyon başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

SON HEDEF EL CEZİRE


İsrail’in son hedefi Katar merkezli televizyon kanalı El Cezire’nin Gazze’deki ofisi oldu. El Cezire’nin Ortadoğu muhabirlerinden Gregg Carlstrom, Twitter’dan “Tankları Lieberman mı komuta ediyor. Ofise iki uyarı atışı yaptılar. Burayı boşaltıyoruz” mesajını paylaştı.
Carlstrom’un İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’a atıf yapmasının sebebi İsrailli aşırı sağcı bakanın dün yaptığı bir açıklamada “El Cezire, Hamas’ın propaganda aracı” diyerek El Cezire’nin İsrail’de faaliyet göstermesini durdurmak için çalışacağını ifade etmesiydi.

ATEŞKES TEKLİFİ

Bu arada Hamas Siyasi Bürosu üyesi Musa Ebu Merzuk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM'nin İsrail ile Gazze arasında beş saatlik ateşkes teklifine henüz cevap vermediğini belirtti.
Ebu Musa, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BM'nin bugün yerel saate göre 10:00 ila 15:00 saatleri arasında taraflar arasında ateşkes yapılması yönündeki teklifte bulunduğu dile getirerek, "İsrail, söz konusu teklife şu ana kadar cevap vermedi. Netanyahu, bütün ateşkes tekliflerini kabul edeceğini söylemiyor muydu?" ifadelerine yer verdi.

BM ile İsrail tarafından konu hakkında henüz açıklama yapılmadı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile BM Genel Sekreteri Ban-Ki mun, yetkililerle Gazze ile İsrail arasındaki "ateşkes" konusunu görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmişti.