İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD protestosu

İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD protestosu
İstanbul Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 100 kişilik grup, önceki gün üniversitede yaşanan olayları ve IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

İstanbul Üniversitesi’nde önceki gün karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavgaların ardından bir grup üniversite öğrencisi, olayları protesto etti.

IŞİD defol üniversiteler bizimdir

Yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, Fen Edebiyat Fakültesi içinde toplandı. Öğrenciler, ‘‘IŞİD defol üniversiteler bizimdir’ ve ‘‘Beyazıt faşizme mezar olacak’’ sloganları atarak fakültenin önüne geldi.

Yaşanan olayların yanı sıra IŞİD’in Kobani kuşatmasını da protesto eden öğrenci grubuna, bir süredir Sirkeci’de eylem yapan inşaat işçileri de destek verdi. Öğrenciler inşaat işçilerinin desteğine alkış ve destek sloganları atarak karşılık verdi.

Öğrenciler adına açıklama yapan Sevda Yeşilyurt, “IŞİD yanlısı çeteler haftalardır üniversite öğrencilerine saldırıyor. Çetelere karşı üniversitelerini savunan öğrenciler polis tarafından gözaltına alınırken IŞİD yanlıları okuldan elini kolunu sallayarak çıkıyor. Saldırılar sırasında öğrencilerin güvenliğini sağlamak için orada bulunan özel güvenlikler ise olayları sadece seyrediyor” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler tekrar fakülteye geri döndü. Açıklama sırasında emniyet ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.