İstanbul Üniversitesi'nde yumurtalı protesto

İstanbul Üniversitesi'nde yumurtalı protesto

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat konuşma yaparken, protestoculardan biri kürsüye yumurta atınca, özel güvenlik görevlileri eylemcileri salondan çıkarttı.

İktisat Fakültesi tarafından yürütülen ve yatırımcılara rehber olması amaçlanan ‘İstanbul Yatırım Karar Destek Merkezi Projesi’nin tanıtımı için, üniversitenin Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonunda düzenlenen toplantı, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında ölenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı. Bu sırada konferans salonunu dolduran öğrenciler arasından iki kişi, "Patronların, katillerin değil Soma’nın yanındayız. İşçi katilleri üniversitemize giremez yazılı" pankart açarak kürsüye fırladı. Ayağa kalkan bir öğrenci de, "301 işçimizi kaybettik. Bu ülkede yatırımlar işçilerin, emekçilerin kanı üzerine oluyor. Hiç kimse İstanbul Üniversitesi’nde, daha üzerinden bir hafta geçmişken böyle bir şey yapamaz. Katiller buraya gelemez. Vali buraya gelemez çünkü katillerin ortağıdır. Bakanlar buraya gelemez. Çünkü onlar bu ülkenin katliamlarının ortağıdır. AKP dökülen her işçi kanından sorumludur. İstanbul Üniversitesi'nde böyle bir etkinlik yapılamaz. Çünkü İstanbul Üniversitesi katillerin yuvalanacağı bir yer değildir" diye bağırdı. Grup daha sonra "Üniversiteler bizimdir, sermaye defol" şeklinde sloganlar attı. Yaklaşık 3 dakika eylemlerini sürdüren öğrencilerden biri Prof. Dr. Sedat Murat’ın bulunduğu kürsüye doğru yumurta fırlattı. Bunun üzerine özel güvenlik görevlileri 6 öğrenciye müdahale etti. Zorla salondan çıkartılan öğrenciler bir süre salonun girişinde slogan attıktan sonra uzaklaştı.
Protestocuların salondan çıkarılmasının ardından konuşmasına devam eden Sedat Murat, "Toplantının adına uyacak şekilde yatırım karar ve destek merkezlerini tanıyabilme ve bunlara sahip olma imkanlarını sizlere kazandıracağı ümidiyle toplantının verimli bir şekilde sonuçlanmasını ümit ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.