İşte Başkan Adayı Alp Yalman'ın vaatleri!

İşte Başkan Adayı Alp Yalman'ın vaatleri!

İstanbul’da bir otelde düzenlenen basın toplantısında projelerini ve ekibini tanıtan Alp Yalman, Galatasaray’ın içinde bulunduğu olağanüstü duruma ve istikrarsızlığa dur demek için başkan adayı olduğunu ifade ederek, “İstikrar, şeffaflık ve güven için buradayız. Geçici bir süre için değil, iş yapmaya ve sorunları çözmeye geliyoruz. Arkadaşlarımla ben bu işleri çözebilecek tecrübeye sahibiz. Önceliğimiz camiamıza öncelikle hiçbir konuda yalan söylememek olacaktır. Verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Amacım 20 yıllık yöneticilik yaşamımda genç ve enerjik arkadaşlarla birlikte sorunları çözmek ve yeni başarılar elde etmek. Allah yolumuzu açık etsin. Galatasaray’a olan borcum hiç bitmeyecek” diye konuştu.

“ALİ SAMİ YEN’İN FELSEFESİNDEN ASLA AYRILMAYACAĞIZ”

Mağazacılık sektöründe değişiklik yapacaklarını ve Türk Telekom Arena’da taraftarların çektiği bir takım sıkıntıları çözeceklerini, mali konuda ise UEFA kriterlerine uygunluk için çalışacaklarını söyleyen Yalman, “Şu anda mali yönden kötü bir durum devralıyoruz. Galatasaray’ın mali yapısını UEFA kriterlerine uygun hale getireceğiz. Kulübün taşınmazlarını satmayacağız. Pazarlama ve mağazacılıkta yeni projelerimiz olacak. Futbolda kurucumuz Ali Sami Yen’in felsefesinden asla ayrılmayacağız. Stadımızın gerekli bakım ve onarımını yapacağız. Taraftarlarınızın maç günleri yaşadığı sıkıntılara çözümler bulacağız. Galatasaray’ı Galatasaray yapan kültürü, Galatasaray tarih araştırmaları adı altında bir kurum kuracağız ve orada yaşatacağız. Sorunlarımızın çözümü için komiteler kuracağız. Camiamızın tüm seslerini ve düşüncelerini aktarabilmesi için medya organlarımızı herkese açacağız. Yönetimin sesi olmaktan kurtaracağız” şeklinde konuştu.

"TERİM’E YAPILANI PRANDELLI’YE YAPACAK DEĞİLİZ"

Başkan adayı Yalman, Prandelli ile yola devam edip etmeyeceklerinin sorulması üzerine, "Gelir gelmez oturup konuşacağız. Prandelli Galatasaray’ın antrenörü. ’Onun düşünceleri nedir, Galatasaray’ı daha iyi günlere getirebilecek niyette midir’ bunları konuşacağız. Gelir gelmez sözleşmeleri feshetmeyi sevmiyoruz. Nasıl Fatih Terim’e canım sıkıldıysa, aynı şeyi Prandelli’ye yapacak değiliz" cevabını verdi.

“GÖNLÜ BİZDE OLANIN NEDEN GÖNLÜNÜ ALALIM”

Bir basın mensubunun, “Galatasaray’da yönetimlerle, Fatih Terim arasında sürekli bir anlaşmazlık oluyor. Eğer siz gelirseniz bunu çözecek misiniz?” sorusuna Yalman, “Gönlü bizde olanın neden gönlünü alalım ki” şeklinde cevap verdi.

“TARAFTARLAR MÜSABAKALARI KARDEŞÇE İZLERSE BU PASSOLİG VE E-BİLETE İHTİYAÇ KALMAZ”

Passolig ile ilgili sorulan bir soruya ise Alp Yalman, “Passolig’i niye koydular, niye ihtiyaç duydular? Çünkü tribünlerde anarşi ve düşmanca tavırlar meydana geldi. Herhangi bir müsabakada görüyoruz ki seyirci az. İnşallah seyirciler ve taraftarlar müsabakaları kardeşçe izlerse bu Passolig ve E-Bilete ihtiyaç kalmaz. Sistem iyi işlemiyor bu belli. Bunu masaya yatırmak lazım” diye cevap verdi.

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Alp Yalman’ın listesinde ise şu isimler yer alıyor: "Taner Aşkın, A. Nasuhi Sezgin, Işın Çelebi, Levent Nafizoğlu, Mehmet Dedeoğlu, Alper Narman, Aydın Yardım, Abdullah Kavukcu, Dikran Gülmezgil ve Erdal Aslan."