İşte Bursaspor'un yeni transferinin sözleşmesindeki ayrıntılar! TL alacak, imza parası yok

İşte Bursaspor'un yeni transferinin sözleşmesindeki ayrıntılar! TL alacak, imza parası yok

Tolgay Ataokay / Haberin Adresi

Haberin Adresi'nin ilk kez Türkiye'ye duyurduğu Aytaç Kara transfrindeki ayrıntılar ortaya çıktı. Bursaspor'un 2+1 yıllığına kadrosuna kattığı başarılı futbolcunun sözleşmesinde kur sabitlenirken, maaşının 600 bin Euro'ya yani 3 milyon TL'ye geldiği öğrenildi. 450 bin Euro'su garanti, 150 bin Euro'su da maç başı olurken, Bursaspor'un bu transferde karlı bir anlaşmaya imza attığı ifade edildi.

OPSİYON BURSASPOR'DA

Engin Kırkpınar'ın sahibi olduğu Golden Foot Management, İbrahim Yazıcı döneminden gelen dostluk sebebiyle menajerlik parası almadı. Ayrıca 2+1 yıllık sözleşmenin opsiyonu da Yeşil Beyazlı kulübe bırakıldı. Bursaspor haricinde Konyaspor, Antalyaspor, Kasımpaşa ve Alanyaspor da oyuncuyu kadrosuna katmak istemiş, hatta Konyaspor 1,5 milyon TL imza parası vermeyi kabul etmişti.

5 MİLYON EURO'YA SERBEST KALIR MADDESİ

Ancak bonservisi elinde bulunan Aytaç tercihini Bursaspor'dan yana kullanarak imza parasından da feragat etti. Geçen sezonu Yeni Malatyaspor'da kiralık olarak geçiren Aytaç, 4 gol 5 asistle mücadele vermişti. Trabzonspor ile sözleşmesini fesheden başarılı oyuncunun KAP'a bildirilen sözleşmesinde 1.644.000.-TL garanti ücret ve 14.270.-TL maçbaşı ayrıca 1 dakika dahi oynasa 400 bin Euro alır maddesi bulunmaktaydı. Aytç Kara'nın Bursaspor ile yaptığı sözleşmede ayrıca 5 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi de bulunuyor.