İşte Trump'ın zafer konuşması!

İşte Trump'ın zafer konuşması!

Kusura bakmayın sizi beklettim ama kamaşık işler bunlar. Az önce bir telefon aldım. Dışişleri Bakanı Clinton'dan. Kendisi bizi tebrik etti. Bizim zaferimizi tebrik etti. Ben de onu ve ailesini tebrik ettim. Kampanyaları boyunca çok büyük bir çaba harcadılar. Hillary çok uzun süre çalıştı. Ona da şükran borçluyuz. Şimdi artık Amerika'nın bölünmenin getirdiği yaraları sarmanın zamanı geldi. Bu artık hepimizin birleşmesi zamanı. Ben bütün Amerikalıların başkanı olacağım. İlk baştan söylediğim gibi bizimkisi sığ bir kampanya değildi, inanılmaz bir hareketti. Sıkı çalışan, ülkesini çok seven kadın ve adamların hareketiydi.

İnanılmaz bir potansiyelimiz var. Her Amerikalı kendi potansiyaline erişecek ve ülkemizin bütün insanları bundan sonra asla unutulmayacak.  Biz bütün şehirlerimizi tekrar inşaa edeceğiz. Yolları okulları tekrar inşaa edeceğiz. Bu da gerçekten en iyisi olacak. Ve milyonlarca kişi çalışacak. Ve ayrıca sonunda inanılmaz eski askerlerimizden faydalanacağız.

Bizimle iyi geçinmek isteyen ülkelerle iyi geçineceğiz. Amerika en iyi dışında bir şeyi kabul etmeyecektir. Ülkemiizin kaderini değiştirmemiz gerekiyor, cesurca hayel kurmamız gerekiyor. Tüm dünyaya da şunu söylemek istiyorum. Herkese her devlete her insana karşı iyi davranışta olacağız. Düşmanlık değil dosluk için çalışacağız. Annem ve babam şimdi yukarıda beni ziliyorlardır. Meryem ve Elisabet'e teşekkür etmek istiyorum. Çok utangaçlar aslında. Erkek kardeşim Robert burada. Tabii ki kaybettiğim erkek kardeşim.

Hepiniz bana büyük bir destek verdiniz. Bizim küçük olduğumuzu söylediler ama bakın öyle değil. Bizim çok yetenekli insanlarımız var bu sahnede. Özel bir teşekkürü de judy'e yapmak istiyorum.

İlk büyük politikacı, çok büyük saygı duyulan senatör Jeff'e teşekkür ediyorum.

Bir kez daha gizli servise çok teşekkür ediyorum. Bu gece New York şehrinin güvenlik sorumlusu da aramızda. Bu tarihi bir olay ama hakikaten tarihi olması için çok iyi çalışmamız gerkeiyor. Sizi yüz üstü bırakmayacağımın sözünü veriyorum. 4 ya da 8 senenin sonunda sizler diyeceksiniz ki bu gerçeten gurur duyarak yaptığımız bir şey diyeceksiniz.

Kampanya bitti ama şimdi bu hareketin gerçek çalışmaları başlayacak. Amerikan vatandaşları için çalışmaya başlayacağız. Başkanınızla gurur duyacağınız işlete imza atacağız. Ben bu ülkeyi çok ama çok seviyorum. Herkese çok teşekkürler.