İstek üzerine Onur Özbizerdik'in uzaklaştırma kararı kaldırıldı

İstek üzerine Onur Özbizerdik'in uzaklaştırma kararı kaldırıldı
M.Ç.’nin avukatı, “Müvekkilim M.Ç., savcılığa vermiş olduğu ek ifadeyle, karşı taraf Onur Özbizerdik hakkındaki şikayetinden vazgeçmiştir. Olayın oluşumu ve sonrasında yaşanan gelişmeleri açıkladığı ek ifadesinde sevgili olduklarını söylemiştir. Ancak sayın mahkemenin iş bu tedbir kararı ile taraflar bir araya gelememektedir. Bu karar nedeniyle müvekkil M.Ç. mağdur olmaktadır. Her iki taraf da birlikte olmak istemektedir. Karar nedeniyle taraflar birlikte olamamaktadır. Mahkemece hükmedilen bu kararın kaldırılmasına karar verilsin” dedi.

İstanbul Aile Mahkemesi, Özbizerdik hakkındaki 6 aylık uzaklaştırma kararının kaldırıldı. Ancak Özbizerdik’in sevgilisine yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürücü söz ve davranışlarda bulunmaması yönündeki maddenin devamına karar verdi. Özbizerdik karara aykırı hareket ederse 30 güne kadar zorlama hapsi yatacak.

“ANNEM GİBİ ÖLECEKSİN”

Onur Özbizerdik, Etiler’de bir restoranda tartıştığı gruba ateş açmış, günler sonra da kaldığı 5 yıldızlı bir otelde yakalanmıştı. Tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemeden 26 Haziran’da serbest bırakılan Özbizerdik, eski sevgilisi M.Ç.’yi zorla otomobiline alıp dövmüştü. Sarıyer’de ormanda bulunan M.Ç., savcılığa şikayette bulundu, ayrıca İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak annesi ve kendisi için koruma kararı verilmesini istedi. M.Ç. mahkemeye sunduğu tedbir dilekçesinde, “Bana, “Annem gibi öleceksin, o nasıl öldüyse sen de öyle öleceksin. İkinci Uğur Kılıç olacaksın” diyordu. Can havliyle koşmaya başladım. Filmlerdeki gibi kaçtım. “Yardım edin polis çağırın öldürecekler beni” diye bağırdım. Bir apartmanın kapısı açıktı, girdim. Üst kata çıktım, iki dairenin kapısına vurdum. Biri açtı, yüzümü kanlı görünce içeriye aldı. Yere yattım, “Polisi arayın” dedim. Onur zillere basıyor, bağırıyordu. Annemi aramış, “Seni de şişeye oturtacağım, kızını git hastanelerden topla onu da seni de öldüreceğim” demiş. Annem de ben de tehdit altındayız” dedi. İstanbul Aile Mahkemesi Özbizerdik’in polis tarafından “çağrılı koruma” tahsis edilen M.Ç. ve annesi Z. O. K’nın ev ve işyerine 6 ay yaklaşmamasına ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Özbizerdik’in taşımasına kanunen izin verilen silahlarını kolluk güçlerine teslim etmesini de karara bağladı.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Öte yandan M.Ç., tekrar savcılığa başvurarak ifadesini değiştirdi. Önceki ifadesindeki iddiaların tam tersini ifade veren M.Ç, arabaya zorla değil, kendi rızası ile bindiğini söyledi. Onur Özbizerdik’ten şikayetçi olmadığını belirten M.Ç., arabayı kullanan şoför Adil Cesur’un arabayı durdurmaması sebebiyle inemediğini, ancak Adil Cesur’dan da şikayetçi olmadığını ifade etti. Cumhuriyet Savcısı konuyla ilgili kamu adına soruşturma yürütülmesine karar verdi.