İsveç skandala doymuyor!

İsveç skandala doymuyor!

Başkent Stockholm'de Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan terör örgütü PKK destekçileri, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan yeni bir provokasyon daha yaptı. İsveç'in NATO'ya üyeliğinde Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptal edilmesini isteyen terör örgütü destekçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir kuklanın başını ipte sallandırdı ve Erdoğan'ın yere serilmiş posterinin üzerinde yürüdü.

Gösteri, Medborgarplatsen Meydanı'nda sona erdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SERT TEPKİ: EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsveç’in başkenti Stokholm’de bugün kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıya izin verilmesinin hemen ardından bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu eylem, terör örgütlerinin propagandasının engellenmesine dair, İsveç’in de imzacı olduğu, Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir. Üçlü Ahitname’deki taahhütlere bağlı olunduğunu söylemek ile bu taahhütleri yerine getirmek iki ayrı husustur. İsveç’ten, Üçlü Ahitname’deki taahhütleri uyarınca özellikle terörizmle mücadele alanında söylemin ötesinde, somut ve etkili adımlar atmasını beklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz” ifadeleri kullanıldı.

11 OCAK'TA AYNI SKANDAL

İsveç'in başkentindeki YPG'li teröristler, 11 Ocak Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini tarihi belediye binası önünde astı. Rezaleti bir Twitter mesajıyla paylaşan terör yandaşları, NATO üyeliğine başvuruda bulunan İsveç'i köşeye sıkıştırdı. Türkiye'yi ayağa kaldıran skandala Ankara'dan tepki üstüne tepki yağdı, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson olayı ülkesinin NATO üyeliğine karşı bir 'sabotaj' olarak tanımladı. Dışişleri Bakanı Tobias Billström ise, 'tiksindirici' ifadesini kullandı