İtalyan Yatırımcı Franco Perale Tekirdağ’da Üretim Yapmak İstiyor

İtalyan Yatırımcı Franco Perale Tekirdağ’da Üretim Yapmak İstiyor

Tekirdağ’da yatırım yaparak kaynak ucu donanımları üretmek isteyen İtalyan yatırımcı Franco Perale, Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi uzmanlarından ildeki yatırım imkanları konusunda bilgi aldı.
Ajans merkezinde yapılan görüşmeye İtalyan yatırımcı Franco Perale ile birlikte Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Uzmanları İsmet Zümer Cabbar ve Tuğrul Kaan Asan katıldı. Tekirdağ’da kaynak yapımında kullanılan çeşitli tür ve şekillerde kaynak ucu donanımları üreten bir tesis kurmak isteyen Perale, yatırım teşvikleri, üretim alanları, iş gücü, lojistik olanaklar, teknik destek ve ham madde olanakları ve yatırım ile ilgili onay süreçleri konusunda bilgi aldı. Yaklaşık 1 Milyon Euro yatırım yapmayı planlayan İtalyan yatırımcı Perale, yatırımın gerçekleşmesi halinde 15 kişinin istihdam edileceğini ve üretiminin tamamının ihraç edileceğini belirterek, ihracatın ağırlıklı olarak AB ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’ya yapılacağını ifade etti.
Organize Sanayi Bölgeleri ve Avrupa Serbest Bölgesi’nde yapılabilecek yatırım olanakları hakkında da bilgi aldı alan Perale, Trakya Kalkınma Ajansı’na kendisine sağlamış olduğu bilgilendirmeden dolayı teşekkür etti.