İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı için ilk aday belli oldu

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı için ilk aday belli oldu

İYİ Parti Osmangazi Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı için aday olacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hasanoğlu, ''Değerli dava arkadaşlarım, saygıdeğer Bursa'lı hemşehrilerim, Kuruluşumuzdan bu yana, büyük emek vererek bugünlere taşıdığımız partimizin yürüyüşünü iktidar ile taçlandırmak için ekibimle birlikte "Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" diyerek; Bursa İl Başkanlığı'na adayım. Adaylık açıklamama katılımınız bana ve ekibime güç verecektir.'' ifadelerini kullandı.

MEHMET HASANOĞLU KİMDİR?

17 Şubat 1970 tarihinde Evros İli Babalar köyü Batı Trakya - Yunanistan'da doğdu.

İlk Öğretimi Ruşanlar Azınlık İlk Okulunda, Orta Okulu Edirne İmam Hatip Lisesinde, Liseyi Bursa Ticaret Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 1995 yılında mezun oldu.

1996 yılında Bursa'da özel sektörde başladığı hekimlik hayatına halen Özel Emek Polikliniği Mesul Müdürü olarak devam etmektedir.

1988 yılında Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladığı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bünyesindeki görevlerine BTTDD Bursa Şube Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şube Kurucu Başkanlığı, Batı Trakya Spor Kulübü Genel Merkez 2. Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyelikleri ile devam etti. 2013-2015 döneminde BTTDD Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi ve 24 Mayıs 2015 tarihinde yapılan 54. Olağan Genel Kurul Sonrası seçildiği yönetim kurulu üyeliği ile de BTTDD Genel Başkan Yardımcısı olarak Batı Trakya Türk toplumuna hizmet görevine devam etmektedir.

2007 yılında Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldığı Milliyetçi Hareket Partisi Bursa kadrolarında 3 dönem Osmangazi İlçe Başkanlığında AR-GE, Basın - Yayın ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürdü. 30 Mart 2014 tarihinde seçildiği Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği görevinden, 29 Kasım 2016 tarihinde istifa ederek ayrılmıştır.

Bursa Tabip Odası Üyeliği ve BURSAD (Bursa Sağlık İşletmeleri) Yönetim Kurulu Üyelikleri ile de meslek kuruluşları çalışmaları bulunmaktadır.

İyi seviyede Yunanca ve az derece Bulgarca bilen Dr. Mehmet Hasanoğlu, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.