İYİ Parti Bursa İl Başkanlığına bir aday daha

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığına bir aday daha

29. Ocak'ta yapılacak İYİ Parti Bursa İl Kongresine 2. aday çıktı. Dr. Mehmet Hasanoğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından, Yüksel Ceylan da İYİ Parti Bursa İl Başkanlığında adaylığını açıkladı.

Yüksel Ceylan'ın açıklaması;

Bugün burada 2017 yılında kurulmuş partimizin 6.yılının ilk ayında yeni yıl hediyesi gibi bir sevinci paylaşıyoruz.Bu sevinç Genel Başkanımızın 2017 yılından önce yaşadığı demokrasi yoksunu yıllardan ateşten gömlek giyerek yeni bir çıkış yolu aramasının ve milletin daralan özgürlük nefesini açmanın gayretiyle yola çıkarak, bildiğiniz gibi ruh ve beden yapısıyla organize ettiği cesurlar hareketinin bugün geldiğimiz noktada ; Türk milletine yeni ümitler ve ufuklar açacak durumdayız.İşte bu yeni ufukların biride Bursa'da cereyan edecektir.

"DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN BAYRAĞI DEVRALMAYA KARAR VERDİM"

İl Başkanımız Selçuk Beyin kongrede aday olmayacağını beyanıyla, cesurlar hareketini kaldığı yerden daha ileriye götürmek için bayrağı devralmaya karar verdim.

Bu öyle bir bayrak ki daima göklerde olması gerek ve daima gölgesinde özgür yaşamamız gerek.Bayrağımızın özgürce dalgalanması için Türk milletinin tasada, kıvançta savaşta, barışta , özgür, mutlu ve kuvvetli olması lazım. Türk milletinin özgürlüğü önce iman ve ahlak sonrada bilgi ve istişare ile yoğrulmuş ekonomik ve teknolojik kalkınmasıyla mümkündür. Ekonomik kalkınma gelir adaleti, bağımsız yargı , ileri teknoloji uygulamaları , kaliteli üretim ,bölücü ve ayrımcı zihniyetin olmadığı birbirini seven toplum yapısıyla mümkündür. İşte demokrasi ve özgürlük önderimiz Sayın Genel Başkanımız ; milleti birbirine düşüren , düşman eden ayrımcı dili ortadan kaldırarak sevgi dilini hakim kılmak için yola çıktı.Kendileri ittifak kurdukları halde millet ittifakına "zillet" diyen bir ayrımcı aşağılayıcı zihniyete karşı milletin birlik ve beraberliğini pekiştirmek için yola çıktı.

"BÖLÜCÜ TERÖRÜN YANINDA BİR DE EKONOMİK TERÖRLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Ülkemizde 40 yılı aşkın bölücü terör vatan evlatlarımızı şehit etmektedir.Bunun asıl sebebi BOP denilen projedir.Bu proje bizim projemiz olmamasına rağmen maalesef bunun es başkanlığını üstlenen bir iktidarla yönetiliyoruz.
Bölücü terörün yanında birde ekonomik terörle karşı karşıyayız.Türk milletinin asırlardır ekip biçtiği ürünlerimiz yasaklanmış onun yerine genleriyle oynanmış ürünler Türk insanına dayatılmıştır.Sayın Genel Başkanımız bu konuda mısır şurubu üreten cargıll ' i sık sık örnek vermesi unutulmamalıdır.Şeker fabrikalarımız kapatılmış,paramızın satın alma gücü her dönem gerilemiştir.Bugün toplam dış borcumuzu ödeme imkanımız yoktur.Çünkü geçen yıl toplam dış borcumuz 450 milyar dolardı. Bu yıl bu borç yeni kurla kaç liraya çıktı matematik ve akıl durmuş durumda.

Bursa'mıza gelince Türkiye'de en çok organize sanayi bölgesi bizim ilimizde kurulması rağmen , hangi sanayicimize gidip bir dokunsak bin ah işiteceğiz. Bursa'nın eğitim öğretim seviyesi maalesef iyi değildir.İlkokul çağındaki çocuklarımızın sırtında en az 10kg yükle okula gidip geliyorlar bu çağdışı bir eğitim şeklidir.

"PARTİMİZ MEMLEKET MESELELERİNİ BİLEN ÜYELERDEN OLUŞMAKTADIR"

Partimizin her üyesi çok değerli ve deneyim sahibi, memleket meselelerini bilen üyelerden oluşmaktadır.Üye sayımız kuruluş yıllarına göre artsa da Bursa'da ki seçmen sayısına göre çok çok düşüktür.Biz üye hedefimizi  % 100 le değerlendirmeliyiz. Seçmen sayısı 2018 e göre 2 , 147,723 tür.Bu sayı tahminen 2,500,000 olmuştur.Biz İYİ Parti olarak 1.parti olmalıyız.Ülkemizde dernek ve partilere üye olma kültürü eskiden beri zayıftır. Ama insanımıza sevgi , kardeşlik, barış aşılayıp ekonomik gücünü artırır özgür,şeffaf inanmış bağımsız yargı ve hukuk düzeni oturtursak vatandaşı partiye üye yapma bilincini de arttırmış oluruz.

"SİZİN HAK VE HUKUKUNUZU KORUYACAĞIZ"

İYİ Parti İl Başkanlığı'na aday olurken önce şunu arz edeyim ki sizler partimizin üyesi olduğunuz müddetçe sizin hak ve hukukunuzu koruyacağız.Partide sen , eski - yeni ayrımı asla olmayacaktır. Partimizi yenilemeyi , geliştirmeyi, özendirmeyi , tanıtmayı hedef seçtik. Şunu da arz edeyim ki deneyimli tecrübeli arkadaşlarla genç ve zeki arkadaşlarımızı kaynaştıracağız. Liyakat artık sözde kalmayacak , bir görevi en iyi kim yapar onu bulup seçeceğiz. Bütün başarıların altında liyakat ve dürüstlük yatar . Partimizin gelir giderleri şeffaf olacak nimette , külfette eşit sağılımı arzu edeceğiz. İşte il başkanlığını bu kardeşinize layık görürseniz ; yukarda ki düşüncelerimizi birlikte gerçekleştirmek istiyorum. İl başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek en kalbi duygularımla saygılar sunuyorum.