İzmir Dünyanın En Büyük Turizm Fuarına Çikarma Yapmaya Hazırlanıyor

İzmir Dünyanın En Büyük Turizm Fuarına Çikarma Yapmaya Hazırlanıyor

İzmir, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek olan World Travel Market (WTM) Fuarı için hazırlıklarını sürdürüyor. Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan WTM Londra Turizm Fuarı 3-6 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek. İzmir’in ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için çalışan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından sağlanan İzmir ortak standı ile WTM Londra Fuarı’nda İzmir tanıtımı yapılacak.
İZKA tarafından düzenlenen; İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ile İzmir Kongre ve Ziyaretçiler Bürosu (CVB), Sun Express, Selçuk Belediyesi ve İzmir SKAL Kulübü yetkililerinin katıldığı fuara hazırlık toplantısında konuşan İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, “WTM Londra Fuarı bizim için önemli bir deneyim olacak. Fuara İzmir standı altında sektör temsilcileri ve kamu kurumları birlikte katılıyoruz. İzmir’i en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalarımıza çok erken başladık. Katılımcılık ve koordinasyonu çok önemsiyoruz ve süreci paydaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Kentimizin turizm olanaklarını ve potansiyelini en iyi şekilde tanıtarak, İzmir’in marka bilinirliğini artıracak faaliyetler gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki süreçte katılımı daha da artırarak kente ekonomik açıdan fayda sağlayacak tanıtım çalışmalarıyla İzmir’i hak ettiği noktaya hep birlikte taşıyacağız” diye konuştu.
3 - 6 Kasım tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşecek fuara, İzmir’deki turizm sektörü ve kamu kurumu temsilcilerinden oluşan 42 kişilik heyetle katılım sağlanması planlanıyor.
Her yıl toplam 50.000’i aşkın seyahat sektörü, hükümet ve uluslararası basın temsilcisinin birbirleriyle bağlantı sağlamak, anlaşma yapmak ve sektördeki gelişmeleri keşfetmek amacıyla katıldığı WTM fuarı, bu sene 35. kez düzenlenecek.