İzmir Fuarı’nda Pütürge’nin Ürünleri Tanıtıldı

İzmir Fuarı’nda Pütürge’nin Ürünleri Tanıtıldı

İzmir 83’ncü Enternasyonal Fuarı’nda Malatya Standı bölümünde Pütürge ilçesinin ürünleri de tanıtıldı.
Yarın sona erecek olan Malatya ve Diyarbakır’ın onur konuğu olduğu İzmir 83’ncü Enternasyonal Fuarı, Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kurum ve kuruluşların işbirliği ile düzenlenen Malatya standında ilk kez Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı görünümünde yer alan maketin içinde Pütürge ilçesi, ürünlerini tanıttı.
İzmir 83’ncü Enternasyonal Fuarı’nda Malatya bölümü Pütürge Standı’nı ziyaret eden Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, kendisinin 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde İstanbul’da iş adamı olduğunu ve birçok fuarlara katıldığını hatırlatarak, “Burada Pütürge’nin ürünlerini tanıtıyoruz. Ayrıca, bilindiği gibi Pütürge İlçemizde Nemrut Dağı bulunuyor. Oradaki otellerimizin tanıtımını yapıyoruz” diyerek, özetle şunları söyledi:
“Bu yıl teması lojistik olan İzmir 83’ncü Enternasyonal Fuarı’nda ilçemizin ürünleri doğal bal, kayısı ürünleri, ceviz, pestil, kayısı çekirdeği, dut, lokum, kuru üzüm, yaylalarımızda yetişen ada çayı, menengiç kahvesi, üzüm pekmezi ve dut pekmezi doğal ürünlerimizi tanıtıyoruz.”
Bu arada, İzmir 83’ncü Enternasyonal Fuarı’nda Malatya standını ziyaret eden İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal da, Erzincan ili Kemaliye ilçesi doğumlu olduğunu, Malatya’da da müdür olarak görev yaptığını hatırlatarak, “İzmir’de görev yaparken, Malatya’nın bütün etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. İzmir 83’ncü Enternasyonal Fuarı’nda Malatya’nın onur konuğu olduğunu duyunca, dostları ziyaret etmek istedim” dedi.