İzmir’de Balık Sezonu Açıldı

İzmir’de Balık Sezonu Açıldı

1 Eylül itibariyle tüm yurtta açılan balık sezonun açılışı, İzmir’de de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş’ın katılımıyla İzmir balık halinde kutlandı.
Tüm yurtta 1 Eylül itibariyle açılan balık sezonu, İzmir’de de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın katılımı ile İzmir balık halinde kutlandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, balık halinde esnafın balık sezonun açılışı dolayısıyla düzenlediği kahvaltıda ile bir araya geldi. Balık halinde herkesin temennisi, sezonun hayırlı ve bereketli geçmesi oldu. Balık halinde tüm esnafı tek tek gezerek sezonun hayırlı geçmesini dileyen Aziz Kocaoğlu, “Tüm balıkçılarımıza bol kazançlı bir sezon diliyorum. Sezonun, İzmir ekonomisine de katkılı olacağını düşünüyorum” dedi.
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise balıkçılıktan birçok kişinin kazancını sağladığını belirterek hem çalışanlar hem yatırımcılar hem de balık tüketicileri için sezonun bol balıklı geçmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.
Sabah saatlerinden itibaren tezgahlarının başına geçen balık hali esnafının temennisi de ortak oldu. Sezondan çok şey beklediklerini dile getiren esnaf, geçtiğimiz sezonun iyi geçmediğini belirterek bu sene beklentilerini yüksek tutuklarını belirtti.
İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal da sezon açılışına katılanlar arasındaydı. Sezon açılışını yapmak için geldiğini söyleyen Güldal, esnafa hayırlı bir sezon diledi. Bir amaçlarının denetim olduğunu söyleyen Güldal sözlerini şöyle sürdürdü: “ Arkadaşlarımız burada gördüğünüz gibi her gün saat 04.00-05.00 arası, balık boyları ve avlanması yasak olan balıklarla ilgili çalışmalarını yapacak.”
Yapılan görüşmelerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindekiler, balık hali esnafı ile kahvaltı yaptı. Ardından kesilen kurban ile sezonun tüm yurtta hayırlı ve bereketli geçmesi dilendi.