İzmir’de Hamile Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet

İzmir’de Hamile Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet

İzmir’de bir çocuk annesi hamile eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan şahıs, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu.
Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan beldesinde 12 Ağustos 2013 tarihinde bir çocuk annesi ve 3 aylık hamile eşi Yasemin Yüksel’i (22) bıçaklayarak öldüren Şeyhmus Yüksel’in (32) İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Karar duruşmasına ’Yakın akrabayı nitelikli kasten öldürme’ ve ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Şeyhmus Yüksel, avukatı Ufuk Mansuroğlu, öldürdüğü eşi Yasemin Yüksel’in annesi Cemile Güven, babası Musa Güven ve kardeşleri ile avukatları Cenan Hüseyin Dirikan katıldı.
Yapılan son duruşmaya geniş güvenlik önlemleri altında getirilen Şeyhmus Yüksel, “2011 yılında evlendiğim eşimle mutluydum. Kendisiyle bir sorunum yoktu. Evlendikten bir yıl sonra bir gün bana, evlenmeden önce kendisine tecavüz edildiğini söyledi. Sonra da bana şaka yaptığını söyledi. Olay günü çocuğun bende kalması için yanına gittim. Çocuk senden değil deyince çılgına döndüm ve üzerimdeki bıçakla rastgele bıçakladım. Cinayeti planlamadım” dedi.
Sanığın son sözünü söylemesinden sonra duruşmaya yarım saat ara veren mahkeme heyeti sanığa, “Yakın akrabayı nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 4 yıl hapis cezası verdi. Karara tepki gösteren sanık, polis ve jandarma tarafından güçlükle sakinleştirildi.