İznik doğalgaza kavuştu

İznik doğalgaza kavuştu

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa milletvekilleri İsmail Aydın, Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante, belediye meclis üyeleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Sargın, "Bundan tam 22 ay evvel, Ağustos 2014'te başladığımız doğalgaz aşkı bugün yapacağımız nikâh töreniyle son bularak, İznik doğalgazla temiz havayla bulaşacak. Artık ev hanımlarımız külle, pislikle, sobayla uğraşmayacak. Bu süreçte bizlerle mücadele eden sayın bakanlarımıza, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve özellikle milletvekilimiz İsmail Aydın'ın yanı sıra müteahhit firmaya da teşekkür ediyorum. Bizler doğalgaz çalışmalarına başladığımızda bazı klavye kahramanları dedi ki, 'İznik halkını kandırıyorlar, doğalgaz İznik'e gelmez' diyorlardı. Ve bugün görüyoruz ki bir hayal daha gerçek oldu. Çok değerli hemşerilerim dün sizlere ne söz verdiysek bugün onlarca projelerimizi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Bursagaz Genel Müdürü Tola, gaz kullanımı konusunda İznik halkına bilgi verirken, EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante ise İznik gibi önemli bir ilçeye doğalgaz hizmeti kazandırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Büyükşehir Başkanı Recep Altepe ise "Artık masal denilen hayal denilen işler bugün gerçek oluyor. Bizler kavga için gelmedik, bizler eserler yapmak, gönüller yapmak için geldik" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu Ramazan ayı bizlere milletçe, ümmetçe sevgi, kardeşlik duygusu getirsin. Birbirimizi daha çok sevelim, kardeşlik duygularımızın pekişmesine zemin hazırlayalım. Bizlerin temel felsefesi insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin. Son olarak bu büyük yatırım İznik'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.