Jose Mourinho futbol tarihine geçti

Jose Mourinho futbol tarihine geçti

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Tiran'daki finalde Roma, Feyenoord'u Zaniolo'nun golüyle 1-0 yendi ve kupaya uzandı.

İtalyan ekibi ilk kez düzenlenen turnuvanın ilk şampiyonu olarak tarihe geçti. Roma kulübünün yanı sıra teknik direktör Jose Mourinho da koleksiyonuna yeni bir kupa eklerken futbol tarihine de geçti.

Kariyerinde daha önce Inter ve Porto ile Şampiyonlar Ligi, Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi kupaları ekleyen Jose Mourinho Roma ile UEFA Avrupa Konferans Ligi kupasını kazandı ve Avrupa'da uluslararası turnuvaların hepsini kazanan ilk teknik direktör oldu.

"Gün geçtikçe büyüyorsun"

Porto döneminde Şampiyonlar Ligi'ni kazandığında kendisine "Special one (özel biri) lakabını takan Jose Mourinho, Feyenoord ile oynanan maç öncesinde kendine verdiği lakap hakkında yorumda bulundu.

Mourinho, 'Special one' için, "Special one hikayesi bir anlam ifade etmiyor. Gün geçtikçe büyüyorsun ve kendinden çok başkalarına yardım etmeyi düşünüyorsun. Benim için eskide kalmış bir tarih." ifadelerini kullandı.

28 kupa kazandı

Kariyerine tercüman olarak başlayan Jose Mourinho, Barcelona'da Louis van Gaal ve Sir Bobby Robson dönemlerinde çalıştı. Portekizli çalıştırıcı aynı zamanda da yardımcı antrenörlük görevini üstlendi.

İlk teknik direktörlük deneyimini Benfica ile yaşayan Jose Mourinho sırasıyla Leiria, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Tottenham'ı çalıştırdı.

Tecrübeli isim 22 senelik kariyerinde 28 kupa kazandı.

Mourinho'nun kupa koleksiyonu

Şampiyonlar Ligi (2)
UEFA Avrupa Ligi (2)
UEFA Avrupa Konferans Ligi (1)
Premier Lig (3)
LaLiga (1)
EFL Cup (4)
İspanya Kral Kupası (1)
FA Cup (1)
İspanya Süper Kupası (1)
Serie A (2)
İtalya Kupası (1)
İtalya Süper Kupası (1)
Portekiz Ligi (2)
Portekiz Kupası (2)
Portekiz Süper Kupası (2)
Caraboa Cup (2)