Kaan bebek taburcu oluyor!

Kaan bebek taburcu oluyor!

Geçtiğimiz ay 8 aylık hamile 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç, Setbaşı Caddesi’ndeki tatlıcıya gitmek isterken, S.K. yönetimindeki 16 YT 157 plakalı belediye otobüsünün çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Dilmeç'in bebeği sezaryenle karnından alınırken, kendisinin ise beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinden alınan izin ile talihsiz kadının 6 organı başka hastalara nakledildi. Hastanede dünyaya gelen Kaan adı verilen bebek için sosyal medyada süt kampanyası başlatıldı ve bir anne gönüllü olarak Kaan bebeğin süt annesi oldu. 

Kaan bebeğin yoğun bakımdaki tedavisi devam ederken, Organ Bağışı Haftası nedeniyle dün Bursa Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikte Kaan bebeğin teyzesi Ebru Dalkır otobüs sürücüsünün ölüme neden olmasına rağmen tutuklanmadığını söylemişti. Dalkır ayrıca Kaan bebeğin Serebral Palsi (beyin felci) olduğunu iddia etmişti. Dalkır’ın iddiası üzerine Yüksek İhtisas Hastanesi Yenidoğan Yoğun bakım Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Mehmet Nevzat Çizmeci açıklama yaptı. 

Uygulanan tedavi sonucu bebeğin istenilen kilolara ulaştığını ve bugün taburcu edileceğini belirterek, "Kaan, 32 haftalık prematüre bebek. Annesi çok ağır bir travma geçirdi. Kaan bebek bu travma sonrası dünyaya geldi. Yoğun stres etkisiyle bir haftalık süreci geçirdi. Bu stresin etkisiyle beyinde bir takım harabiyetlerin oluştuğunu biz MR neticesinde gözlemledik. Ancak serebral palsi, yeni doğan bir bebeğe konulan bir tanı değil. Yıllar içinde kendisini gösterir. Bebeğin göz ve işitme taramasını yaptık. Onlarla ilgili sıkıntı yok. Beyninde bir harabiyet var ama bunun Kaan bebeğin ileriki yaşamında ne kadar etkili olacağını söylemek mümkün değil. Kaan bebeği 5 yaşına kadar takipte tutacağız."