Kaba: 'Aç kalmadan zayıflamak artık hayal değil'

Kaba: 'Aç kalmadan zayıflamak artık hayal değil'

Fit ve sağlıklı vücuda sahip olmak için genellikle zayıflamak ve ağırlık egzersizleri yapmak gerektiğini kaydeden Yaşam Koçu (Personal Trainer) Salih Kaba, “Kilo vermek bazen büyük bir sorun haline dönüşebiliyor. Kilo verdikten sonra o kiloyu tekrar geri almadan muhafaza etmek daha büyük bir sorun. Aç kalmadan zayıflamak artık hayal değil. Bireyler aç kalmadan, dengeli beslenerek ve düzenli spor yaparak ideallerine ulaşabilir” dedi.



Sağlıklı zayıflamanın en önemli unsurları arasında kişiye özel doğru antrenman planlamasının sağlanması ve kişinin beslenmesini yaptığı sporla iyi bir şekilde entegre edilmesinin yer aldığını belirten Kaba, “Daha sonra ise diğer sebepler sıralanabilir . Kişinin genetik yapısı , haftalık antrenman sayısı , çalıştığı program ,günlük aktiviteleri (iş,ev diğer ) trigiliserid oranı,insülin direnci ve tabi ki beslenmesi” şeklinde konuştu.




Hedeflerin insanı motive eden en önemli duygu olduğunu vurgulayan Salih Kaba, çoğu kişinin kendine ‘Hedef’ koymadığını, hedef olmadığı zaman ise sporun bireyler için sadece 1 ya da 2 aylık bir heves , sosyallik , zaman geçirme aracı olarak kaldığına işaret etti. Bireylerin hayallerini ertelememesi gerektiğini bildiren Kaba sözlerini ise şöyle sürdürdü: “Başlamak için pazartesiyi beklemeyin , önemli olan istediğiniz an birşeyleri değiştirmenizdir . Denediğiniz egzersizlerin veya hareketlerin yanlış olduğunu , bir türlü sonuç alamadığınızı düşünüyorsanız , daha kısa sürede dönüt alıp motive olmak için size birebir özel dersleri öneririm . Daha detaylı bilgi almak için 0545 216 16 92 ya da salihkaba@outlook.com adresinden ulaşabilirsiniz .”