Kabil’de askeri hastaneye saldırı!

Kabil’de askeri hastaneye saldırı!

Afganistan'ın başkenti Kabil güne patlama ve silah sesleriyle uyandı. Patlama sesi, hükümet binaları ve yabancı elçiliklerin bulunduğu bölgeden geldi.

Patlamanın gerçekleştiği Serdar Muhammed Han isimli askeri Hastane, ABD büyükelçiliğinin hemen yanında yer alıyor. Saldırganlar, patlamanın ardından silahlarıyla hastane içine girdi.

Abdülkadir isimli hastane çalışanı, Reuters haber ajansına bir silahlı saldırganı hastane içinde gördüğünü söyledi. Abdülkadir'in verdiği bilgiye göre, doktor önlüğü giyen saldırgan elindeki AK-47 Kalaşnikof'la ateş açtı ve en az bir hasta ile bir hastane çalışanı öldü. Hastane çalışanı, binanın birçok noktasından silah sesleri geldiğini de aktardı.

Görgü tanığının verdiği bilgi, dakikalar sonra resmi olarak da doğrulandı. Yalnızca bir teröristin değil, tüm saldırganların doktor kıyafeti giydiği duyuruldu.

HASTANENİN ETRAFI SARILDI 

Kabil'in en güvenli noktasında bulunan hastane çevresi polis tarafından hemen yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Etrafı özel kuvvetler askerleri tarafından tamamen sarılan hastaneden yoğun silah sesleri geliyor.

Afganistan lideri Eşref Gani, yaptığı ilk açıklamada devam eden saldırının tüm insani değerleri çiğnediğini söyledi.

Afganistan'da bir hafta önce polis merkezi ve istihbarat binasını hedef alan çifte saldırıda onlarca kişi yaşamını yitirmişti. Patlama seslerinin duyulduğu saldırıları Taliban üstlenmiş, bir gün sonra çekilen fotoğraflarda polis merkezinin enkaza döndüğü görülmüştü.