Kadavradan nakille hayata döndü

Kadavradan nakille hayata döndü

Kayserili polis memuru Erhan Ünal’ı hayatı boyunca olumsuzluklar peşini bırakmadı. 43 yaşında olan Ünal, 23 yaşında siroz hastalığına yakalandı. 5 yıl boyunca bu hayati hastalıkla mücadele eden adamın imdadına kuzeni yetişti. Kuzeninin karaciğerini bağışlamasından sonra sağlığına kavuşan polis memuru Ünal’ın bünyesi 14 sene sonra nakil edilen karaciğeri reddetti. Bunun üzerine tekrar nakil olmak isteyen Ünal’a doktorlar tarafından bunun çok zor olduğu, hatta imkansız olduğu söylendi.

Karaciğeri besleyen damarların tıkalı olması ve safra kesesine defalarca müdahale edilmesi nakili daha da zorlaştırdı. Bu sırada polislik görevine devam eden Erhan Ünal, soluğu Bursa'daki özel bir hastanede aldı.

Burada Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ile görüşen Ünal’a acil nakil olunması yoksa hayatını kaybedeceği söylendi. Hemen kadavra listesine yazılan Ünal’a sevindirici haber çok geçmeden geldi. Aranan karaciğerin bulunduğunu öğrenen polis memuru ve yakınları hemen hastaneye koştu. Ameliyata alınan polis memuru Erhan Ünal, başarılı bir operasyon sonucunda imkansız denileni başararak tekrar sağlığına kavuştu.
İkinci defa karaciğer nakli olan Ünal yeniden sağlığına kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşarken, “Bana karaciğer bağışında bulunan aileye başsağlığı ve Allahtan sabır diliyorum. Riskli de olsa ameliyatımı yapan ve bana her zaman destek olan Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’na ve ekibine ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben de rahatsızlığımdan önce organlarımı bağışlamıştım. Herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ise, “İlk nakil sırasında bazı yapışıklıklar oluşuyor. Hem bu yapışıklıkları ayırmak hem de daha önce kullanılan ve nispeten zedelenen organ ve damarları kullanmak ikinci nakli çok daha zor hale getiriyor. Buna birde karaciğere giren damardaki tıkanıklık, safra yolları, doku harabiyeti ve enfeksiyona yol açan işlemler katılınca ikinci ameliyatta hem dokuları bulmak hem de onları dikmek daha da zorlaştı. Hastamızın ameliyat öncesinde sarılığı ve karnında sıvı birikimi vardı. Safra yolu girişimleri nedeniyle sık sık enfeksiyon atakları geçiriyordu. Naklin ardından sağlığı gayet iyi durumda. Safra yolunda ve karnında sıvı birikimi düzeldi. Karaciğer fonksiyon testleri ise tamamen normal.” diye konuştu.