Kadıköy'deki patlamaya terör soruşturması!

Kadıköy'deki patlamaya terör soruşturması!

Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokağı 34 numaralı binada dün akşam saatlerinde art arda patlamalar yaşandı. Alevler kısa süre içinde binanın bitişiğindeki 2 apartmana daha sıçradı. Çevredekiler büyük korku yaşadı. Olayda Özbekistan uyruklu ikisi çocuk 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Patlamaya tanık olan bir mahalle sakini, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Fatma Akbaş, "Patlama sesiyle kendimi yerde buldum. O şok anında ne yapacağımızı bilemedik, ev yıkılıyor sandım" dedi. Akbaş, bir anda binayı alevlerin sardığını, camlar patladığını ve çatının yanmaya başladı belirterek, "Camdan atlayanlar oldu, çok feciydi. Hala şoktayız. Öyle bir ses yok. Hele ikinci patlama'' diye konuştu.

İmamoğlu'ndan açıklama

Kadıköy Fikirtepe Mahallesi’nde 3 katlı binanın 2'inci katında meydana gelen patlama bölgesinde incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Binanın sağlam kalan tek dairesinde doğalgaz aboneliği olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Ve o aboneliğin olduğu dairede de hiçbir patlama yok. Diğer patlamanın olduğu ve büyük hasar alınan iki dairede de doğalgazla ilgili tesisat yok. Doğalgazla ilgili abonelik de yok. Biraz acele bir açıklama yapılmış. Ki biz, zaten sürecin farkındaydık ve o dairede gazla ilgili herhangi bir şey olmadığına vakıftık. Yani niye öyle bir açıklama yapıldı veya kim yaptırdı? Muhtemelen Sayın Valimiz onu irdeleyecektir” ifadelerini kullandı.