KAĞITHANE’DE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

KAĞITHANE’DE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Şubat ayı programları ve gösterileri ile devam ediyor. Kış ayları olmasına rağmen Kağıthaneli vatandaşların etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Şubat ayı programlarının da dolu dolu geçeceğini söyledi.
Kağıthane Belediyesi’nin Gültepe Kültür Merkezi’nde her yaştan Kağıthaneli’ye hitap eden kültür etkinlikleri her ay yenilenen programıyla vatandaşların ilgisini çekiyor. Yetişkin ve çocuklara özel programları ilçe sakinlerinin beğenisine sunan Kağıthane Belediyesi, animasyon film gösterimleri, tiyatro oyunları ve eğlence programlarıyla çocukların gözdesi olmaya devam ediyor. Beyaz perdenin en sevilen filmlerini Kağıthaneli ile buluşturan etkinlikler, sevilen sanatçıları da Gültepe Kültür Merkezi’nde ağırlıyor.
"SARIKAMIŞ DESTANI KİTAP LANSMANI VE KORE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI""
Kültür Sanat Etkinlikleri’nin kış ayına rağmen yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘Bereketli geçen Ocak ayımızın ardından dolu dolu geçecek olan Şubat ayını selamlıyoruz. Tiyatrolar, sinemalar ve bizi biz yapan değerlerimiz üzerine yapılan programlar sizlerden tam not aldı. Şubat ayı programlarımızda Kore şehitlerimizi anma programıyla ülkemizin barış ve dostluk adına ne gibi misyonlar üstlendiğine şahit olacağız. Yüzüncü yılında Sarıkamış Destanı’nı anlatan kitabımızın lansman programıyla da o günlere dair bir not düşeceğiz” şeklinde yaptığı açıklamada tüm vatandaşları kültür sanat etkinliklerine davet etti.
KAĞITHANELİ ÇOCUKLAR İÇİN TİYATRO VE SİNEMA GÖSTERİLERİ
Animasyon film gösterimleriyle Kağıthaneli çocuklara eğlenceli saatler yaşatan etkinliklerin Şubat ayı programı Raja Gosnell’in yönetmenliğinde ‘Şirinler 2’ ile devam edecek. Sevilen animasyon yapımı ’Uçaklar: Söndür ve Kurtar’ ise Roberts Gannaway’in yönetmenliğinde izleyicisi ile buluşacak. Dan Scanlan yönetmenliğinde ‘Sevimli Canavarlar’, Pascal Herold, Jeromme Deschamps, Macha Makeieff yönetmenliğinde ‘Çizmeli Kedi’, Robert Rhodın yönetmenliğinde ‘Cüceler Devlere Karşı’,Murat Şeker yönetmenliğinde ise ‘Arkadaşım Max’, Chris Danders, Kırk De Micco yönetmenliğinde ‘Croodlar’, Kelly Asbusry yönetmenliğinde ‘Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet’ ve Paul Taylor,Logan Mcperson yönetmenliğinde ‘Çılgın Profösör’ Kağıthaneli çocuklara eğlenceli zaman yaşatacak. Duncan Macneillie yönetimindeki ‘Kahraman Köpek Jock’ ise sadakatin ve karşılıksız sevginin değerini eğlenceli bir senaryo ile anlatacak.
‘Oyun içinde Oyun’, ‘Uğur Böceği’,’Uykum Geri Gel’, ‘Edi’nin Annesi Nerede?’, ‘Menemen Seven Çocuklar’,’Yaramaz Tilki’, ‘Sihirli Sandık’ ise çocukları tiyatronun büyülü atmosferine davet edecek.
63 öğrencinin Sakarya Meydan Savaşı’na katılarak orduya destek vermek istemelerini ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olmalarını Altan Dönmez’in yönetmenliğiyle beyaz perdeye taşıyan ’Taş Mektep’ ve Çağan Irmak yönetmenliğiyle beğeni toplayan ‘Unutursam Fısılda’ Şubat ayı yetişkin sinema gösterimleri arasında yer alıyor.
Yetişkin sinema gösterimlerinin yanı sıra tiyatro oyunları da dolu dolu bir ay yaşatacak. ‘Kabare’, ‘Şark Dişçisi’, ‘Bir Şubat Evi’, ‘Ölü Ordunun Generali’,’İstanbul Efendisi’ Kağıthaneli sanatseverlere keyifli saatler yaşatacak.
Söyleşi, dinleti ve konser etkinlikleri ile ilçe sakinlerini misafir etmeye devam eden Gültepe Kültür Merkezi Ali Rıza Demircan’ı ‘İlkemiz almak değil vermek olmalıdır’ söyleşisi ile sevenleriyle buluşturuyor. Yavuz Bülent Bakiler, Özgür Çoban ‘Şiir Mektebi’ dinleti programı ile Paşa Sökmez, Güneş Yakartepe konser programıyla Şubat ayı programında yerlerini alıyor. 3 gün sürecek Sahne Gösterisi ve Performans Sanatçılar festivali ise ilçe sakinlerine eğlenceli günler yaşatacak.
Kore Şehitlerini Anma programı ve sürpriz sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek Sarıkamış Destanı’nı anlatan kitap; mektup, fotoğraflar, makaleler ile 6 dilden türkülerin söyleneceği tanıtım programı da Kağıthane’de kültür sanat rüzgarı estirmeye devam edecek.