Kamp ve karavan tutkunları Bursa’da buluştu

Kamp ve karavan tutkunları Bursa’da buluştu

Geçtiğimiz sene ilki Orhaneli’de 300’ün üzerinde karavancının katılımıyla yapılan ‘Bursa Kamp ve Karavan Festivali’, bu kez Harmancık Karavan Parkı’nda yeniden kamp ve karavan tutkunlarını buluşturdu. Türkiye’nin farklı bölgelerinden Harmancık İlçesi'ne gelen kamp ve karavancılar, Uludağ’ın güney yamaçlarındaki ormanlık alanda kurulan karavan parkına yerleşti. Doğa ve karavan tutkunları eşsiz Uludağ manzarasının keyfini 3 gün boyunca doyasıya yaşadı. Festival kapsamında hazırlanan ‘2’nci Bursa Organik Ürünler Şenliği’ de katılımcılardan büyük ilgi gördü. Bölgede organik üretilen ürünleri tatma imkanı bulan misafirler, yemek ve içecek ihtiyaçlarını organik ürünlerle karşıladı. Organik Ürünler Şenliği kapsamında Bursa’da gıda üretimi yapan kadın kooperatifleri ile Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles bölgelerinde yetiştirilen tarım ürünleri tanıtıldı.
Festival, kamp ve karavancıların yerleşmesinin ardından Uludağ’ın çam ormanları içerisinde sabah sporu yapılmasıyla başladı. Ödüllü macera parkuru yarışması ve Karagöz-Hacivat gösterisiyle devam eden festivalde, Türkiye’ye karşı duyduğu sempatiyle dikkatleri üzerine çeken ve klasik otomobiliyle birlikte yaptığı şehir ziyaretlerini ve deneyimlerini sosyal medyadan geniş kitlelere duyuran Franzisca Niehus’un söyleşisi de büyük ilgi gördü. Ünlü müzik grubu ‘Gece Yolcuları’nın da sahne aldığı festivalde, kamp ve karavan tutkunları doyasıya bir müzik şöleni yaşadı.


Harmancık Karavan Parkı’nın resmi açılış töreninin de yapıldığı festivalin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve belediye bürokratları katıldı.


KIRSAL VE DOĞA TURİZMİNDE BÜYÜK HEDEF
Festivalin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, turizmle alakalı ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyerek, turizm fuarları, B2B toplantıları, fam tripler ve turizm yatırımlarıyla turizmin her alanını desteklediklerini belirtti. Başkan Aktaş, “Her ne kadar dağ ilçeleri nüfus bakımından küçük gözükse de özellikle kırsal ve doğa turizmi açısından müthiş potansiyele sahip. Bunun tüm Türkiye’ye ve dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Bursa Kamp ve Karavan Festivali de bu kapsamda düzenleniyor. Yoğun bir katılım var. Özellikle pandemi süreci, bizlere kamp ve karavan tercihinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi. Ailelerin bu yönde giderek ilgisinin arttığını da görüyorum. Dağ bölgesinde doğa ve kırsal turizmle alakala ciddi hedeflerimiz var. Orhaneli’nde rafting, Büyükorhan’da yayla, Keles’te Kocayayla, Harmancık’ta karavan parkı faaliyetleri bizleri gelecek adına heyecanlandırıyor. Bursa sanayi ve tarım şehri olduğu kadar aynı zamanda turizm şehridir. Özellikle doğa turizminin her katmanının yaşanabileceği bir şehirdir” dedi. 
Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş ve beraberindekiler, Organik Ürünler Şenliği kapsamında kurulan stantları gezerek organik ürünlerin tadına bakıp üreticilerden bilgi aldı.