Kanser hastalarına çirkin tuzak

Kanser hastalarına çirkin tuzak
İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji bölümünde görevli doktorun kanser hastalarını arkadaşının tanı merkezine yönlendirerek hasta başına para aldığı öne sürüldü.

Cihaz bozuk diyerek arkadaşına yönlendirdi

Onkoloji Bölümü uzman doktoru olan Elif Ö., kendisine tedaviye gelen kanser hastalarını " radyoterapi cihazı bozuk, sizi tanıdığım bir onkoloji merkezine yönlendireyim. Rahat edersiniz. Tedavi sürecinize katkıda bulunuruz" gibi sözlerle kandırarak arkadaşı Berna G.'ye ait İstanbul Onkoloji Merkezi'ne yönlendirdiği iddiasıyla mahkemelik oldu. Merkezin doktor Elif Ö.'ye hasta başına para ödediği iddia edildi.

''Bana borcunu ödedi''

Gelen ihbarların ardından Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun şikayetçi olması üzerine hakkında İstanbul Valiliği'nden yargılama izni istenen Elif Ö. iznin çıkması üzerine savcılıkça soruşturmaya alındı. Savcılık soruşturmasında Doktor Elif Ö.'nün kurumu İstanbul Onkoloji Merkezi yetkilisi Berna G. ile anlaşarak gönderdiği hasta başına para aldığı saptandı. Yürütülen soruşturmada doktor Elif Ö.'nün İstanbul Onkoloji Merkezi yetkilisi Berna G. ile arkadaş olduğu ortaya çıktı.

Berna G. tarafından Elif Ö.'nün hesabına yatırılmış yüklü miktarda meblağlar tespit edildi. Elif Ö. bu paraların Berna G. tarafından kendisinden alınan borçların geri ödemesi olduğunu iddia ettiyse de savcıyı inandıramadı.

3 yıla kadar hapsi isteniyor

Dosya ile ilgili hazırlanan iddianamede İstanbul Onkoloji Merkezi içerisinde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi hastalarına hizmet ettiğine dair yönlendirme levhalarının olduğu belirtildi. Dr. Elif Ö. hakkında görevi kötüye kullanma, İstanbul Onkoloji Merkezi yetkilisi Berna G. hakkında ise "görevi kötüye kullanma suçuna azmettirme" iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.