Kaporta Ustasının Fotoğraf Merakı Sergiye Dönüştü

Kaporta Ustasının Fotoğraf Merakı Sergiye Dönüştü

Kırıkkale’de bir kaportacı ustasının fotoğraf merakı sergiye dönüştü. Kendi işyerinde açtığı sergi müşterilerinin büyük ilgisini çekiyor.
Küçük Sanayi Sitesi Dumlupınar Caddesi üzerinde bulunan işyerinde oto boya ve kaporta tamiratı yapan Necmi Algül’ün (45), 7 yıl önce başlayan fotoğraf merakı adeta bir sergiye dönüştü. Çoğunluğu müşterilerinin vesikalık fotoğraflarından oluşan sergide 4 bine yakın fotoğraf bulunuyor. İşyerinin duvarında sergilediği fotoğraflar müşterilerinin de yoğun ilgisini çekiyor.
Çektiği fotoğrafları işyerinin duvarına asmasıyla başlayan merakın, müşterilerinin de desteğiyle büyüyerek sergiye dönüştüğünü söyleyen Algül; "Biriken fotoğrafları kalıcı hale getirmek istedim. Buraya gelen müşterilerimin de ilgisini çekti. Bizimde fotoğraflarımız olsun dediler. Çoğu müşterim fotoğrafını kendi getirdi. Gün geçtikçe artan fotoğraf sayısı 4 bine ulaştı” dedi.
İşyerindeki çok sayıda fotoğrafı gördüklerinde ilk anda şaşkınlık yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar ise “İlk görüşte çok şaşırdık ancak incelediğimizde ilginç fotoğraflarla karşılaştık. Daha önce hiç görmediğimiz Kırıkkale fotoğraflarını burada gördük. Çok güzel bir çalışma olmuş. Kendisine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.