KARACA AİLESİ TEK GÖZ ODADA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

KARACA AİLESİ TEK GÖZ ODADA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak köyündeki tek odası bulunan evde yaşam mücadelesi veren 4 kişilik Karaca ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Aynı odada oturup, yatan, yemek yiyerek banyo yapan Karaca Ailesi, 42 yaşındaki Ayşe Karaca’nın 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla hayat mücadelesi veriyor. Anne Ayşe Karaca, baba 53 yaşındaki Halil İbrahim Karaca, 8 yaşındaki Bulut Karaca ile babaanne 81 yaşındaki Hamide Karaca, komşularının yardımlarıyla yaşamlarını sürdürüyor.
Bedensel engelli olan Ayşe Karaca devlet tarafından 3 ayda bir verilen engelli maaşı alırken, eşi İbrahim Karaca midesindeki rahatsızlık nedeniyle çalışamıyor. Ailenin tek çocuğu 8 yaşındaki Bulut ise, imkansızlıklara rağmen komşuların ve duyarlı vatandaşların yardımlarıyla Kocahıdır İlkokulu 2’nci sınıfta eğitimini sürdürüyor.
"3 ÇOCUK YAPIN DİYORLAR BİZ BİR TANESİNE BAKAMIYORUZ"
Anne Ayşe Karaca, bel kaymasının olduğunu ancak ameliyat için gereken paralarının olmadığını ifade ederek, "Eşim de rahatsız. Doktora gitmeye paramız yok. ‘3 çocuk yapın’ diyorlar. Biz bir tanesine bakamıyoruz, okutamıyoruz. Nasıl yapacağız bilmiyoruz. Evimiz yok, banyomuz yok. Çocuk kendine oda istiyor. Nasıl yapayım bunu? 3 ayda bir bin 250 lira sakatlık maaşı alıyorum. O para da neyimize yetsin? Hayvanımız yok, tarlamız yok. Çocuğumuz alem ne verirse onunla okula gidiyor. İlaç almam gerekiyor ama paramız yok" dedi.
"EVDEN ÇIKARIRLARSA SOKAKTA KALACAĞIZ"
Baba Halil İbrahim Karaca ise midesinde sürekli ağrı olduğunu ve bu nedenle çalışamadığını dile getirerek, "Yevmiyeli işlere gidiyorum. Yazın meyve topluyorum. Ama çok fazla iş olmuyor. Karın ağrım nedeniyle bu yıl onu da yapamayacağım. Babamın evinde kalıyoruz. Bize ‘çıkın’ deseler, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dışarıda kalacağız. 7 kardeşiz. Herkes kendi evine bakıyor. Bize yardımcı olmuyorlar. Kimsenin bize faydası olmuyor" diye konuştu.
Karaca ailesi, devletin kendilerine şefkatli elini uzatması ve bir an önce yetkilerin yardımcı olmasını istiyor.